Συνεδρίασε την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Γρεβενών υπό την Προεδρία του Δημάρχου κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη στο Δημοτικό κατάστημα με θέμα: «Σχεδιασμός δράσεων και ενεργειών σε περίπτωση χιονοπτώσεων ».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι κα Πέτρου, κ. Νασίκας, κ. Γούλας, και κ. Χατζηγεωργίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ.Σούλτης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Καίσαρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος ως μέλος του Σ.Τ.Ο. κ. Μπατακόιας, οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών κ. Κουρέλλας, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, εκπρόσωποι φορέων και εθελοντικών ομάδων.

Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Κουπτσίδης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει ο Δήμος για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου τονίζοντας ότι ο Δήμος έρχεται αντιμέτωπος με νέα δεδομένα και επωμίζεται μεγάλο φορτίο, αφού καταλαμβάνει το 82% της έκτασης του Νομού, συνεπώς και όλο το ορεινό δίκτυο.

Στα νέα δεδομένα ως Δήμος θα ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με σωστό συντονισμό εξαντλώντας τις δυνατότητες των δικών μας μηχανημάτων. Στόχος μας είναι τόνισε να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα που θα παρουσιασθούν ώστε να παρέχουμε ασφάλεια στην μετακίνηση των δημοτών μας και των επισκεπτών, ο αριθμός των οποίων είναι αυξημένος τους χειμερινούς μήνες.

Ο Δήμαρχος ζήτησε από τους παρευρισκόμενους συνεργασία, ενώ από τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων, οι οποίοι για πρώτη φορά συμμετείχαν στη συνεδρίαση, ζήτησε να ενημερώνουν άμεσα την Δ/νσηΤεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου για την κατάσταση που επικρατεί στα οδικά δίκτυα της περιοχής τους. Τόνισε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις Τοπικές Κοινότητες που υπάρχουν μετακινούμενοι μαθητές, ευπαθείς ομάδες δημοτών, κτηνοτροφικές και παραγωγικές μονάδες Στις περιοχές όπου υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα και παρατηρείτε υψηλή επισκεψιμότητα, θα υπάρχει όχημα για άμεση επέμβαση.

Τέλος, αποφασίσθηκε μετά από συζήτηση και ανταλλαγή προτάσεων, σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων να ξεπερασθούν τα προβλήματα με σωστό συντονισμό εργασιών και δράσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.