Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Kλειστά από σήμερα τα Τέμπη – Aπό ποιούς δρόμους θα διεξάγεται η κυκλοφορία

Νοεμβρίου 14th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Λόγω εργασιών βραχοπροστασίας τα Τέμπη θα παραμείνουν κλειστά από τις 14 μέχρι τις 25 Νομβρίου και η διέλευση των αυτοκινητων θα γίνεται από παρακαμπτηρίους. Διαβάστε όλες τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις..

Οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας και Τρικάλων, βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή κυκλοφορία.

Οι εναλλακτικές διαδρομές θα χρησιμοποιούνται κατ’ αποκλειστικότητα από αύριο 14 Νοεμβρίου το πρωί (06:00) έως την 25η Νοεμβρίου το βράδυ (20:00). Το κλείσιμο της Κοιλάδας των Τεμπών θα είναι καθολικό, λόγω των εργασιών ξεσκαρώματος για λόγους βραχοπροστασίας που πραγματοποιούνται εκεί.

Συνολικά 233 άνδρες της Αστυνομίας και 84 οχήματα, περιλαμβανομένων δύο γερανοφόρων και μίας «αλατιέρας», θα αναπτυχθούν σε καίρια σημεία στους νομούς Λάρισας και Τρικάλων κυρίως, αλλά και της Μαγνησίας.

Στο νομό Λάρισας, που «σηκώνει» και τον κύριο όγκο της εκτροπής της κυκλοφορίας, θα επιχειρούν 165 αστυνομικοί και 60 περιπολικά, προκειμένου να διευκολύνουν στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων και να βοηθούν τους οδηγούς στις μετακινήσεις τους παρέχοντας πληροφορίες.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομική Διεύθυνσης Λάρισας η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τις εξής εναλλακτικές διαδρομές:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη: Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία, θα εκτρέπονται: (α) Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας [Χ/Θ 346+300 Π.Α.Θ.Ε], προς την περιφερειακή οδό Λάρισας-Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας-Τρικάλων-Καλαμπάκας-Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό. (β) Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης [Χ/Θ 365+550 Π.Α.Θ.Ε.], όπου θα συνεχίζουν στην Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης-Αμπελώνα-Τυρνάβου-Ελασσόνα-Κοζάνης-Εγνατία Οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος Κλειδί Ημαθίας.

Τα Ι.Χ.Ε. και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων, θα εκτρέπονται από τον κόμβο του Πλατυκάμπου [Χ/Θ 349+396 Π.Α.Θ.Ε.] προς Αγιά και μέσω της Ε.Ο. Λάρισας-Αγιάς-Αγιοκάμπου-Βελίκας-Κόκκινο Νερό-Στόμιο-Ομόλιο, θα εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο προς Θεσσαλονίκη από δ/ση Στομίου [Χ/Θ 390+700 Π.Α.Θ.Ε.].

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα: Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας [Χ/Θ 474+500 Π.Α.Θ.Ε.] προς Βέροια (Εγνατία Οδό) – Κοζάνη και από εκεί:

– Είτε, μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. (β). Είτε, μέσω Ε.Ο. Κοζάνης -Γρεβενών -Καλαμπάκας-Τρικάλων -Λάρισας και εν συνεχεία διά της περιφερειακής οδού Λάρισας-Τρικάλων, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας. Όλα τα Ι.Χ.Ε. και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους, που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης [Α/Κ Κορινού Πιερίας Χ/Θ 445+000] προς Άγιο Δημήτριο και μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.

Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα κατευθύνονται στον Α/Κ Κορινού και θα ακολουθούν στη συνέχια την παραπάνω διαδρομή. Όσα εισέλθουν στην περιοχή θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και εν συνεχεία, επίσης μέσω Α/Κ Κορινού, θα εκτρέπονται κατάλληλα.

Με σκοπό την διευκόλυνση της κοινωνικοοικονομικής ζωής των κατοίκων της περιοχής Αγιοκάμπου (παραλιακή) και των Δήμων Αγιάς και Τεμπών, εξαιρούνται απ’ τις παραπάνω ρυθμίσεις:

Λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ, για μεταφορά κατοίκων ΜΟΝΟ της περιοχής, φορτηγά, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο, αναγκών τοπικού χαρακτήρα (λ.χ. τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κλπ, συλλογή γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές κλπ)

 

www.Newsit.gr

This entry was posted on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14th, 2011 at 07:18 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply