Δεύτερη ενημερωτική συνάντηση στο πλαίσιο του Προγράμματος MED FORET MODELE (Μεσογειακό Πρότυπο Δάσος) πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών στο Δημοτικό Κατάστημα, παρουσία του Δημάρχου Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη.

Το πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2009 και τελειώνει το Μάρτιο του 2012, είναι ενταγμένο στο INTERREG IV B MED και χρηματοδοτείται κατά 75% απο κοινοτικούς πόρους και κατά 25% από εθνικούς πόρους.

Αρχικά το Πρόγραμμα αφορούσε το Δασικό Σύμπλεγμα Κρανιάς- Μοναχητίου- Κηπουρειού αλλά στη συνέχεια με τον «Καλλικράτη» επιλέχθηκε ο νέος Δήμος Γρεβενών ο οποίος πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για Πρότυπο Δάσος.

Παρουσιάστηκε η μέχρι τώρα πορεία του έργου και των δράσεων που έχουν υλοποιηθεί ενώ εκτενή αναφορά έγινε στην μελλοντική ανάπτυξη ενός εταιρικού σχήματος ως βασικού πυρήνα. Προτάθηκαν, οι φορείς που θα συμμετάσχουν, η στελέχωση του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και ο επιμερισμός των καθηκόντων τους.

Επίσης συζητήθηκε ο καθορισμός και η εφαρμογή συγκεκριμένων δράσεων για την αντιμετώπιση των τοπικών προκλήσεων για την αειφόρο διαχείριση των δασικών εκτάσεων και των φυσικών πόρων του Δήμου Γρεβενών.

Εισηγητές ήταν οι εκπρόσωποι του Προγράμματος κ.κ. Δημήτριος Τσίμπληνας, Δασολόγος Π.Δ.Μ. και Δημήτριος Κούρας, εξωτερικός Συνεργάτης Π.Δ.Μ. σε θέματα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Στη συνάντηση συμμετείχαν, οι Αντιδήμαρχοι Γρεβενών κα Πέτρου, κ. Νασίκας και κ. Τσακστάρας, στελέχη του Δήμου Γρεβενών και της ΑνΓρε και εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.