Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

“Η Ελλάδα θα βγεί απο την κρίση σε 10 χρόνια”

Νοεμβρίου 14th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Αυτό είπε ο γερμανός υπουργός οικονομικών σε κομματική συνάντηση και παραδέχθηκε οτι η Γερμανία παίρνει μέτρα σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν τα καταφέρει. Στο μεταξύ, η Μέρκελ προωθεί αλλαγή της Συνθήκης της ΕΕ

Μιλώντας σε κομματική συνάντηση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, παραδέχθηκε ότι η Γερμανία πάιρνει προληπτικά μέτρα για την περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους.

Οπως είπε χαρακτηριστικά “θα είμασταν μια κακή κυβέρνηση αν δεν εξετάζαμε τι θα κάναμε σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά” αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel που γράφει: “H Γερμανία προετοιμάζεται για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ”. Τόνισε οτι “θέλουμε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ” και συμπλήρωσε ότι η χώρα “θα χρειαστεί περίπου δέκα χρόνια για να βγει από την κρίση”.

Αλλαγή της Συνθήκης της ΕΕ προωθεί η Μέρκελ
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reyters pου επικαλείται γερμανικές κυβερνητικές πηγές η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ προωθεί την επίσπευση της τροποποίησης της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιθυμεί όλα τα κράτη να την έχουν εγκρίνει μέχρι το τέλος του 2012.

Στο επίκεντρο των αλλαγών που προωθεί το Βερολίνο είναι η δυνατότητα της ΕΕ να παρεμβαίνει στους προϋπολογισμούς των κρατών – μελών σε ακραίες περιπτώσεις που απειλείται η σταθερότητα της Ευρωζώνης.

This entry was posted on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14th, 2011 at 13:01 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply