Πώς μπορείτε να βελτιώσετε την εμφάνισή σας

Πείτε «όχι» στους μαύρους κύκλουςΠολύ συχνά ακούμε την έκφραση «προσέχω σαν τα μάτια μου»! Επίσης τα μάτια είναι από τα πρώτα σημεία που παρατηρούμε στους άλλους. Από αυτά τα στοιχεία και μόνο μπορούμε να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η εικόνα των ματιών μας.

Οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια, συχνά μας προσθέτουν χρόνια, κάνοντάς μας να δείχνουμε μεγαλύτεροι σε ηλικία. Οι κυριότερες αιτίες των μαύρων κύκλων και σακουλών, που αποτελούν και τον μεγαλύτερο εχθρό της ομορφιάς είναι οι εξής:

– Πολλοί άνθρωποι έχουν μια φυσική προδιάθεση ή κληρονομούν έναν τύπο δέρματος επιρρεπές στη δημιουργία των μαύρων κύκλων.

– Μερικές συνθήκες, που έχουν ως αποτέλεσμα την κατακράτηση υγρών, εντείνουν το πρόβλημα, αφού συχνά επιβαρύνουν το κυκλοφορικό, προκαλώντας πρήξιμο και σακούλες.

– Σε κάποιες περιπτώσεις η εμφάνιση σακουλών κάτω από τα μάτια έχει ως αιτία την ιδιαίτερη ανατομική διάπλαση των βλεφάρων του κάθε ατόμου.

– Άλλες αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν μαύρους κύκλους είναι η συμφόρηση γύρω από τη μύτη, οι αλλεργίες, η χρόνια ιγμορίτιδα, ακόμα και ένα κρύωμα, επειδή μειώνουν τη ροή των αγγείων κάτω από τα μάτια, με συνέπεια να διαστέλλονται και να φαίνονται μεγαλύτερα και πιο σκούρα.

– Επίσης, η εμφάνιση των μαύρων κύκλων μπορεί να οφείλεται σε διατροφικές ελλείψεις βιταμινών A, B, C και K, πρωτεϊνών και σιδήρου.

– Φυσικά, η υπερβολική κούραση, οι λιγοστές ώρες ύπνου, η ταλαιπωρία του δέρματος λόγω συχνού μακιγιάζ, το κάπνισμα, η κακή διατροφή, η απότομη αυξομείωση βάρους και η αφυδάτωση μπορεί να κάνουν τους μυς να χαλαρώσουν ή να χάσουν τον τόνο τους, εντείνοντας το πρόβλημα.

– Τέλος μην ξεχνάμε ότι καθώς μεγαλώνουμε, εμφανίζονται ρυτίδες και περιττό δέρμα γύρω από τα μάτια που λεπταίνει.

Μην ξεχνάμε ότι η περιοχή των ματιών είναι μία από τις πιο λεπτές και ευαίσθητες περιοχές του ανθρώπινου δέρματος.

Προκειμένου λοιπόν το δέρμα μας να αντιμετωπίσει τις παραπάνω συνθήκες, συσσωρεύει και διογκώνει τα αγγεία κάτω από τα μάτια, τα οποία διαφαίνονται μέσα από το λεπτό δέρμα της συγκεκριμένης περιοχής και δημιουργούν αυτή την μωβ μπλε απόχρωση ή συσσωρεύουν μελανίνη οπότε είναι καφέ ή κίτρινοι.

• Παρόλα αυτά, όλοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε δραστικά το πρόβλημα της εμφάνισης των μαύρων κύκλων και των σακουλών, εφαρμόζοντας από σήμερα κιόλας τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές:

– Κοιμηθείτε τουλάχιστον 8 ώρες ημερησίως, μιας και οι λίγες ώρες ύπνου ενδέχεται να εντείνουν το πρόβλημα, ενώ φροντίστε να χρησιμοποιείτε ένα ανατομικό μαξιλάρι, κατάλληλο για τη σωστή θέση του κεφαλιού και του αυχένα.

– Ακολουθήστε μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C και K, επιλέξτε τροφές όπως φρούτα και λαχανικά, καρότα, πορτοκάλια και πράσινο τσάι, πίνετε άφθονο νερό, περιορίστε το αλκοόλ και κόψτε το κάπνισμα.

– Περιορίστε το αλάτι στο φαγητό σας, μειώνοντας έτσι την παρακράτηση υγρών από τον οργανισμό σας.

– Χρησιμοποιείτε αντηλιακό καθημερινά και ανεξαρτήτως καιρού, γιατί πολλές φορές η υπερέκκριση μελανίνης συνδέεται με την εμφάνιση των μαύρων κύκλων.

– Σημαντικός παράγοντας στη μείωση των μαύρων κύκλων είναι η συστηματική χρήση μιας ειδικής κρέμας ματιών κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και στον ύπνο, η οποία θα τονώσει και θα ενυδατώσει σε βάθος την ευαίσθητη αυτή περιοχή.

• Επίσης:
– Πάρτε 2 φακελάκια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και δύο κομματάκια βαμβάκι) μαύρο τσάι ή χαμομήλι και αφού τα μουλιάσετε καλά σε κρύο νερό, τοποθετήστε τα στα μάτια σας για 10-15 λεπτά. Το τσάι βοηθά να μειωθεί ο δυσχρωματισμός και το πρήξιμο που προέρχεται από την κατακράτηση υγρών της περιοχής.

– Κάθε πρωί δοκιμάστε να πλένεται το πρόσωπό σας με κρύο νερό.

Πάρτε ένα μεταλλικό κουταλάκι, αφήστε το για λίγη ώρα κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και μετά τοποθετήστε το στους μαύρους κύκλους για ένα περίπου λεπτό.

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με παγάκια μέσα σε γάζες ή μια λεπτή πετσέτα.

Όλα τα παραπάνω βοηθούν στη μείωση του πρηξίματος των ματιών, στο ξεφούσκωμα και την απάλυνση των μαύρων κύκλων.

– Βάλτε φέτες από αγγούρι πάνω στην περιοχή των ματιών για μερικά λεπτά, ανανεώνοντας έτσι την υφή του δέρματος.

– Εναλλακτικά, μπορείτε να τρίψετε μια πατάτα, να την βάλετε μέσα σε δυο γάζες και να την τοποθετήσετε κάτω από τα μάτια σας για 15 περίπου λεπτά.

Στη συνέχεια πλένετε την περιοχή και απλώνετε την κρέμα σας.

Παρόλο που οι μαύροι κύκλοι δεν αποτελούν σημάδι κακής υγείας, αν θεωρείτε ότι είναι επίμονοι για τα συνήθη δεδομένα, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε στο γιατρό σας, διότι χρόνια παθολογικά νοσήματα μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την αλλοίωση τοπικά του δέρματος ή τη διαταραχή της κατανομής της μελανίνης.

Tips
– Επιλέξτε κρέμες ματιών που περιέχουν καφεΐνη, βιταμίνη Κ ή ρετινόλη.
Τα συστατικά αυτά βοηθούν στην υγεία των αγγείων μειώνοντας το πρήξιμο και το δυσχρωματισμό.

– Φοράτε αντηλιακή κρέμα και γυαλιά ηλίου, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

– Επιλέξτε ένα καλό κονσίλερ, στην κατάλληλη απόχρωση, προσφέροντας στο πρόσωπό σας μια χρωματική ομοιομορφία.

– Μην τρίβετε την περιοχή κάτω από τα μάτια γιατί αυτό σκουραίνει το δέρμα και κάνει τους μαύρους κύκλους πιο ορατούς.

– Μην ξεχνάτε ότι το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο.

Συνεπώς, προσέχετε να απλώνετε την κρέμα ματιών ή το κονσίλερ με πολύ απαλές κινήσεις, χωρίς να τραβάτε το δέρμα.

www.antigiransi.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.