Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χάθηκε ρωσικό διαστημόπλοιο

Νοέμβριος 13th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Δεν πήρε πορεία προς τον Άρη…

Χάθηκε ρωσικό διαστημόπλοιοΤο ρωσικό διαστημικό σκάφος Phobos-Grunt που εκτοξεύτηκε την Τρίτη δεν μπόρεσε να λάβει την τελική πορεία του προς τον Άρη και μπορεί να θεωρηθεί ως «χαμένο», καθώς οι προσπάθειες για επανάκτηση του ελέγχου εξ αποστάσεως απέτυχαν, δήλωσε μια πηγή του διαστημικού τομέα στον πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Όλες οι προσπάθειες για να λάβουμε δεδομένα τηλεμετρίας από το Phobos-Grunt και να ενεργοποιήσουμε το σύστημα ελέγχου απέτυχαν. Μπορούμε να θεωρήσουμε το διαστημικό σκάφος ως “χαμένο”», δήλωσε η πηγή αυτή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία πρόκειται να ανακοινώσει επίσημα την αποτυχία αυτή τις επόμενες ημέρες.

Το Phobos-Grunt εκτοξεύτηκε τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη με ένα πύραυλο μεταφορέα Zenit από το ρωσικό κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.

Όμως παρέμεινε σε τροχιά γύρω από τη Γη αντί να προωθηθεί από τους κινητήρες με τους οποίους είναι εξοπλισμένο προς τον Φόβο, το δορυφόρο του Άρη και Ρώσοι ειδικοί προσπαθούν από τότε να επανακτήσουν τον εξ αποστάσεως έλεγχο για να λάβει την τελική πορεία του.

This entry was posted on Κυριακή, Νοέμβριος 13th, 2011 at 11:06 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply