Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πίστεψε ότι θα έφτιαχνε χαρτονομίσματα των 100 ευρώ με βερνίκι!!!

Νοέμβριος 13th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Σε ταινία επιστημονικής φαντασίας παραπέμπουν τα όσα έζησε 48χρονος κάτοικος Θεσσαλονίκης, ο οποίος πείστηκε ότι υπάρχει ειδικό βερνίκι, που μπορεί να μετατρέψει πράσινα χαρτάκια σε χαρτονομίσματα των 100 ευρώ

http://nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/405AE956603387DE247717D3F4A5E59E.jpgΜε αυτόν τον τρόπο, οι τρεις εμπλεκόμενοι στην απάτη, απέσπασαν από τον 48χρονο συνολικά το ποσό των 7.000 ευρώ. Δεν είναι ο πρώτος και σίγορα δεν θα είναι ο τελευταίος που πέφτει σε παρόμοια απάτη επίδοξων «αλχημιστών» που υπόσχονται την δημιουργία χαρτονομισμάτων από ειδικά μελάνια, βερνίκια ή άλλα «μαγικά».

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες Νιγηριανοί, προσέγγισαν μέσω μιας γυναίκας, που αναζητείται, τον 48χρονο και τον έπεισαν ότι με τη χρήση ειδικών υλικών που κατείχαν, και με χαρτονομίσματα των 100 ευρώ που θα τους προσκόμιζε μπορούσαν να αποχρωματίσουν δύο ισομεγέθη ομοιώματα χαρτονομισμάτων, τα οποία υποτίθεται ότι ήταν χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και τα είχαν εισαγάγει από τη χώρα τους.

Η σύλληψη των δύο αλλοδαπών έγινε στο πλαίσιο προσυμφωνηθέντος ραντεβού στο κέντρο της πόλης, που είχε κλειστεί έτσι ώστε ο 48χρονος, που είχε ήδη δώσει 7.000 ευρώ, να τους δώσει το επιπλέον χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ για τον ίδιο λόγο.

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ως υλικά για τον αποχρωματισμό των βαμμένων χαρτονομισμάτων: γάζες, βαμβάκι, δύο σύριγγες με υγρό για τον αποχρωματισμό και πράσινα χαρτιά στο μέγεθος χαρτονομισμάτων των 100 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ

This entry was posted on Κυριακή, Νοέμβριος 13th, 2011 at 23:13 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply