Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γέννησε ελπίδες η νέα κυβέρνηση – Τέσσερις στους πέντε βλέπουν θετικά τον σχηµατισµό της και επιδοκιµάζουν την τοποθέτηση του κ. Λ. Παπαδήµου…

Νοεμβρίου 13th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ιστορικό χαμηλό για το ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει μόλις 11,9% στην πρόθεση ψήφου

Γέννησε ελπίδες  η νέα κυβέρνησηΑπό την οργή στην ηρεµία και στην αισιοδοξία πέρασε η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Από την οργή που την είχε κυριεύσει από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου και τις αντιδράσεις για το δηµοψήφισµα στην ηρεµία και στην ασφάλεια του σχηµατισµού κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας υπό τον κ. Λουκά Παπαδήµο.

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι έλληνες πολίτες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και την τοποθέτηση του Λουκά Παπαδήμου ως επικεφαλής, σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής.

Πιο συγκεκριμένα:

Το 72,9% θεωρεί ότι ήταν “σωστή και μάλλον σωστή απόφαση” για την τοποθέτηση του Λ. Παπαδήμου, ενώ το 20% θεωρεί ότι ήταν “λάθος και μάλλον λάθος απόφαση”.

Για το 78% ήταν “θετικό ή μάλλον θετικό” το βήμα για  τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ενώ το 20% εμφανίζεται “αρνητικό ή μάλλον αρνητικό”.

Το 78,6% δηλώνει πως αισθάνεται περισσότερο ασφαλές ότι με τη νέα κυβέρνηση η θέση της Ελλάδας στο ευρώ είναι εξασφαλισμένη, ενώ μόλις το 9,8% νιώθει το αντίθετο.

Το 63,4% των πολιτών θεωρεί πως η συγκρότηση κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας ήταν η πιο σωστή κίνηση από το να οδηγηθεί η χώρα άμεσα σε εκλογές, κάτι που υποστηρίζει το 34,4% των πολιτών.

Σε ο,τι αφορά τα συνασθήματα που δημιούργησε η συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο το 42,2% απάντησε ελπίδα, το 17,4% ηρεμία, το 8,6% ανησυχία, το 8,5% αδιαφορία, το 7,5% οργή και μόλις το 5,4% απαισιοδοξία και φόβο. Αντίθετα, το 1,9% απάντησε ότι το συναίσθημα που του δημιουργήθηκε ήταν λύπη και μόλις το 1,1% χαρά.

Κατα την περίοδο της πολιτικής κρίσης, σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες αισθανόταν οργή, ανασφάλεια και απαισιοδοξία στην περίοδο πολιτικής κρίσης μετά την απόφαση της 27ης Οκτωβρίου και τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν μετά το δημοψήφισμα.

Συγκεκριμένα, το 40,9% απάντησε οργή, το 19% ανησυχία, το 15,7% απαισιοδοξία και φόβο, το 8,9% ελπίδα, το 5,9% λύπη, το 3,8% ηρεμία και ένα μικρό ποσοστό (0,8%) χαρά.

Ιστορικό χαμηλό για το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου
Σε δημοσκόπηση της MRB για τη Real News η διαφορά ΠΑΣΟΚ- ΝΔ διαμορφώνεται στο 9,9%.

Ιστορικό χαμηλό καταγράφει το ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει μόλις το 11,9% στην πρόθεση ψήφου έναντι 21,8% που συγκεντρώνει η ΝΔ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 9,5%. ο ΛΑΟΣ με 6,1%. Ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 24,1%.

Δείτε τα αποτελέσματα σε 4 δημοσκοπήσεις:

This entry was posted on Κυριακή, Νοεμβρίου 13th, 2011 at 08:40 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply