Το κέντρο απέκτησε και ιστοσελίδα

Σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Πρόληψης από εξαρτησιογόνες ουσίες «Ορίζοντες» Γρεβενών δηλώνει πως θα ξεκινήσουν ομάδες γονέων:

  • ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ                                   με θέμα: «Εφηβεία είναι!! Θα περάσει!»

Στην εφηβεία το παιδί μεταμορφώνεται διεκδικώντας ανεξαρτησία, αυτονομία προκαλώντας την έκπληξη των γονιών. Οι γονείς δυσκολεύονται να διαχειριστούν ζητήματα καθημερινότητας στη σχέση τους με τους εφήβους.

Διευκολυντικός παράγοντας σε αυτή τη φάση εξέλιξης της οικογένειας είναι η αναγνώριση από μέρους των γονέων των αναγκών αυτής της ηλικίας και την επίδραση στη συμπεριφορά τους .Στόχος της ομάδας γονέων μέσα από τη συζήτηση, το διάλογο και την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των γονιών να ανακαλύψουν τρόπους βελτίωσης των δικών τους αντιδράσεων και κατ’επέκταση των αντιδράσεων του εφήβου.

Η ομάδα θα αποτελείται από 15-20 γονείς και θα πραγματοποιείται    μια φορά την εβδομάδα για ένα 2ωρο.

ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ                                   με θέμα:  «Το παιδί μου μεγαλώνει»

Στόχος της ομάδας είναι να συζητηθούν οι ανάγκες των παιδιών αυτής της ηλικίας, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους , τα στάδια εξέλιξης του παιδιού, καθώς επίσης και οι ανάγκες των γονιών με παιδιά σε αυτή την ηλικία και οι δυσκολίες εφαρμογής του ρόλου τους.

Η ομάδα θα αποτελείται από 15-20 γονείς και θα πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα για ένα 2ωρο και θα ολοκληρωθεί σε 8 2ωρες απογευματινές συναντήσεις.

Δηλώσεις συμμετοχής: 2462087092, kporizontes@yahoo.gr

Κατσαρού Μαρία Ψυχολόγος,  Ιορδανίδου Φανή Κοινωνική Λειτουργός

« Ιστοσελίδα Κέντρου Πρόληψης»

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Πρόληψης «Ορίζοντες» Γρεβενών , απέκτησε τη δική του ιστοσελίδα , www.e-orizontes.gr.  Εκεί μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την ταυτότητα, τη φιλοσοφία του Κέντρου καθώς και γενικότερα στοιχεία  για τις εξαρτήσεις και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας. Στην ιστοσελίδα επίσης θα είναι αναρτημένα όλα τα νέα του Κέντρου Πρόληψης: νέες δράσεις  , εκδηλώσεις, σεμινάρια , άρθρα  κ.α

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δ.Σ.

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ                           ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΜΜΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.