Έκπληκτοι έμειναν οι περιπολούντες αστυνομικοί στα ελληνοαλβανικά σύνορα στην περιοχή της Καστοριάς, όταν διαπίστωσαν ότι η σχολική τσάντα που βρήκαν σε δασική περιοχή, δεν είχε μέσα …σχολικά βιβλία και τετράδια, αλλά περιείχε μεγάλη ποσότητα χασίς.

Οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, κατέσχεσαν προχτές το πρωί μία μαθητική σάκα, που περιείχε εννέα συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους 8 κιλών και 504 γραμμαρίων. Τα ναρκωτικά είχαν βρεθεί τρεις ημέρες νωρίτερα και τέθηκαν σε παρακολούθηση μήπως κάποιος πάει να τα παραλάβει. Όπως συνηθίζεται στις περιπτώσεις αυτές, τα ναρκωτικά τα αφήνουν οι έμποροι από την Αλβανία σε προκαθορισμένα σημεία κατόπιν συνεννόησης, προκειμένου να τα πάρουν οι συνεργοί τους στο ελληνικό έδαφος. Επειδή όμως στο τριήμερο της παρακολούθησης δεν εμφανίστηκε ο παραλήπτης, προχτές οι αστυνομικοί τα κατέσχεσαν. Εκτιμάται ότι το χασίς βρισκόταν στο σημείο εδώ και πολύ καιρό.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς.

Επιχείρηση «επαιτεία» από Ρουμάνους
Στο μεταξύ, στην Κοζάνη συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, οι σύστησαν εγκληματική οργάνωση και «εμπορεύονταν ανθρώπους», τους οποίους ωθούσαν στην επαιτεία.
Ειδικότερα, την Τετάρτη (9/11), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, συνελήφθησαν ένας 23χρονος αλλοδαπός και ένας 61χρονος αλλοδαπός για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εμπορία ανθρώπων.

Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες που είναι ρουμάνικης καταγωγής, κατελήφθησαν ενώ επιτηρούσαν 26χρονο ομοεθνή τους που επαιτούσε. Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες, από κοινού εδώ και πέντε μήνες, εξανάγκαζαν τον προαναφερόμενο ομοεθνή τους, με απειλές για τη ζωή του, να επαιτεί και να τους παραδίδει τα χρηματικά ποσά που συγκέντρωνε, σε διαφορές πόλεις της Ελλάδας.

Επιπλέον, οι ανωτέρω συλληφθέντες είχαν μαζί τους και έναν 14χρονο ομοεθνή τους, τον οποίο εξανάγκαζαν να εκτελεί για λογαριασμό τους δευτερεύουσες εργασίες, όπως τη φύλαξη του αυτοκινήτου τους κλπ.
Στην κατοχή του 23χρόνου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα μαχαίρι με το οποίο απειλούσε τον 26χρονο, καθώς το ποσό των 72 € σε κέρματα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Σύλληψη 59χρονου για κατοχή ναρκωτικών και του νόμου περί ιδιωτικής τηλεόρασης και τοπικής ραδιοφωνίας
Ένας 59χρονος ημεδαπός, ηλικίας 59 ετών, συνελήφθη την Τετάρτη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, στο Εμπόριο Κοζάνης,
για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του νόμου περί ιδιωτικής τηλεόρασης και της τοπικής ραδιοφωνίας.

Ειδικότερα, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του συλληφθέντα, παρουσία δικαστικού εκπροσώπου και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 985 γραμμαρίων και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για αποξήρανση κάνναβης, βρέθηκε κάνναβη βάρους 67 γραμμ.

Επιπλέον, βρέθηκε πλήρης ηλεκτρονική εγκατάσταση ραδιοτηλεοπτικού σταθμού, χωρίς ο 59χρονος να κατέχει την απαιτούμενη από το νόμο άδεια.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Τέλος, την Πέμπτη (10/11) το πρωί συνελήφθη στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής ένας 28χρονος αλλοδαπός για μεταφορά ομοεθνή του, μη νόμιμου μετανάστη.

Ύστερα από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, κατελήφθη ο 28χρονος αλλοδαπός οδηγός να μεταφέρει έναν 24χρονο μη νόμιμο μετανάστη προς το εξωτερικό της χώρας. Κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Καστοριάς.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.