Ο Σπόρτιγκ καλείται να πληρώσει 7.000 ευρώ για να μην κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα

Αθλητικά σωματεία: Ο νόμος τα εξαιρεί αλλά πήραν το χαράτσι!Κεραυνός εν αιθρία για τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία τα οποία τυγχάνει να διαθέτουν ιδιόκτητες αθλητικές εγκαταστάσεις. Παρά τα θρυλούμενα περί απαλλαγής τους από το Εκτακτο Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ETHΔE) _ το γνωστότερο σε όλους ως «χαράτσι στα ακίνητα» _, καλούνται να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ αν θέλουν να μην τα αφήσει η ΔΕΗ στο σκοτάδι.

Μεταξύ των σωματείων που παρέλαβαν το ειδικό τέλος ενσωματωμένο στον λογαριασμό της ΔΕΗ είναι ο Σπόρτιγκ και ο Μίλωνας που στην κυριολεξία παλεύνουν να κρατηθούν στη ζωή με εράνους, καθώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ επιχορήγηση από τη ΓΓΑ.

Ο Σπόρτιγκ καλείται να καταβάλει ειδικό τέλος 7.000 ευρώ και μάλιστα με συντελεστή παλαιότητας 1,10 παρότι οι παράγκες που στεγάζουν τα υπάρχοντά του στην οδό Ηλία Ζερβού στα Πατήσια κατασκευάστηκαν και ηλεκτροδοτήθηκαν το 1952.

Οι παράγοντες της ομάδας των Πατησίων οι οποίοι ματώνουν πληρώνοντας από την τσέπη τους τα όποια έξοδα απαιτούνται για να συντηρηθεί ένα ιστορικό σωματείο σε μια προβληματική πλέον περιοχή, δηλώνουν έτοιμοι να παρατήσουν την ημέρα που η ΔΕΗ θα κατεβάσει τους διακόπτες τονίζοντας: «Αν θέλουν να διακόψουν την ηλεκτροδότηση, μπορούν να το κάνουν όποτε θέλουν. Το μόνο που μας απομένει είναι να παραδόσουμε τη σφραγίδα και τις εγκαταστάσεις του σωματείου στη ΓΓΑ όπως ορίζει ο αθλητικός νόμος».

Ο νόμος 4021/2011 για την «Επιβολή Εκτακτου Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών» εκτός από τις εκκλησίες απαλλάσει επίσης από την υποχρέωση πληρωμής του, τα αθλητικά σωματεία, τις ενώσεις και τις ομοσπονδίες «για ακίνητα που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως γήπεδα ή χώροι αθλητικών εγκαταστάσεων».

Ο Σπόρτιγκ ενημέρωσε αρμοδίως την οικία Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Εφορία) και η απάντηση που εισέπραξε είναι ότι δεν έχει εκκαθαριστεί ακόμη η μηδενική φορολογική δήλωση την οποία υπέβαλε για το οικονομικό έτος 2010. Και επειδή οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δεν έχουν ασχοληθεί ακόμη με τη φορολογική δήλωση του Σπόρτιγκ ώστε να αποδειχθεί ότι δεν έχει εισοδήματα, καλείται το σωματείο να καταβάλει 7.000 ευρώ έκτακτη εισφορά και μάλιστα με συντελεστή παλαιότητας 1,10 για ένα γήπεδο που κατασκευάστηκε με τον ιδρώτα και την προσωπική εργασία των μελών του πριν από 60 χρόνια.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.