Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Υγιεινή διατροφή και εμμηνόπαυση

Νοεμβρίου 11th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Αλλαγές στο σώμα και τον οργανισμό ταλαιπωρούν τις γυναίκες

Υγιεινή διατροφή και εμμηνόπαυσηH εμμηνόπαυση στις γυναίκες, σύμφωνα με την ιατρική επιστήμη, ορίζεται ως η μόνιμη παύση της εμμηνόρριας. Η ηλικία της εμμηνόπαυσης διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα αλλά ο μέσος όρος εμφάνισής της είναι συνήθως τα 51-52 χρόνια, χωρίς να αποκλείεται να εμφανισθεί ακόμη και στην ηλικία των 40 χρόνων.

Η γυναίκα τη συγκεκριμένη περίοδο παρατηρεί διάφορες αλλαγές στο σώμα και τον οργανισμό της όπως εξάψεις, νυχτερινή εφίδρωση και αργότερα μειωμένη ενεργητικότητα και αύξηση βάρους. Αυτή η αύξηση του βάρους στη διάρκεια της εμμηνόπαυσης μπορεί να αποτελέσει πρόδρομο διάφορων νοσημάτων όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση, η οστεοπόρωση κ.λπ. αλλά ταυτόχρονα μπορεί και να μετριαστεί με την υιοθέτηση μιας σωστής διατροφής, η οποία παράλληλα συμβάλλει και στην καλή υγεία του οργανισμού.

– Κατανάλωση γευμάτων και σνακ σε τακτά χρονικά διαστήματα (κάθε 4 ώρες περίπου). Συμβάλλει στην ενεργοποίηση των καύσεων του οργανισμού και βελτιώνει την ενεργητικότητα.

– Κατανάλωση σαλάτας και φρούτων σε κάθε γεύμα. Συμβάλλει στη καλή λειτουργία του γαστρεντερικού σωλήνα και είναι πηγές αντιοξειδωτικών στοιχείων, βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων.

– Κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων χαμηλών σε λιπαρά. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε ασβέστιο καθυστερεί την απώλεια μετάλλων από τα οστά.

– Χρήση ελαιολάδου στο μαγείρεμα αντί για βούτυρο και κρέμα γάλακτος.

– Κατανάλωση πρωτεϊνών που παρέχουν υψηλής διατροφική αξίας σίδηρο όπως το κόκκινο κρέας, το κοτόπουλο, τα αυγά, τα ψάρια και τα όσπρια.

– Επαρκής πρόσληψη υγρών. Προσοχή στην κατανάλωση αναψυκτικών και χυμών με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

– Αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ.

– Αποφυγή κατανάλωσης αλατιού και τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι όπως τα παστά και τα καπνιστά τρόφιμα.

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Παρασκευή, Νοεμβρίου 11th, 2011 at 19:40 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply