Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σκληρό παζάρι για τα υπουργεία – Στις 4μμ η ορκωμοσία…

Νοεμβρίου 11th, 2011 by Χρήστος Μίμης

 

Στην κυβέρνηση Τ. Γιαννίτσης, Δ. Αβραμόπουλος, Μ. Βορίδης, Αδ. Γεωργιάδης, Αστ. Ροντούλης – Στις 16:00 η ορκωμοσία της κυβέρνησης Παπαδήμου

Σκληρό παζάρι για τα υπουργεία

Σκληρό παζάρι εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες για τα υπουργεία της νέας κυβέρνησης. Τα τηλεφωνήματα προς τους υπουργούς άρχισαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι καθώς είχαν σημειωθεί διάφορες εμπλοκές τόσο από τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα όσο και από τα κόμματα.

Η αγωνία των υπουργών του ΠαΣοΚ έχει φτάσει στα ύψη, μολονότι με ορισμένους έχουν γίνει ήδη προσυννενοήσεις με τον κ. Λ. Παπαδήμο.

 

Σύμφωνα, με πληροφορίες ο κ. Δ. Αβραμόπουλος προαλείφεται για υπουργός Άμυνας. Μάλιστα, ο κ. Αβραμόπουλος υπέβαλε ήδη την παραίτησή του από βουλευτής με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.

Αναπληρωτής υπουργός στο ίδιο υπουργείο θα τοποθετηθεί ο κ. Γ. Ραγκούσης και πιθανότατα ο κ. Γ. Γεωργίου.

Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ο απόστρατος, υπαρχηγός ΓΕΑ, κ. Π. Καράμπελας.

Εκπληξη αποτελεί η τοποθέτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Μ. Βορίδη ως υπουργού Υποδομών.

Ο κ. Στ. Δήμας, προορίζεται για το υπουργείο Εξωτερικών, όπου λέγεται όμως ότι υπάρχει αντίδραση από τον κ. Στ. Λαμπρινίδη.

 

Ο κ. Κ. Αρβανιτόπουλος λέγεται ότι θα τοποθετηθεί στο υπουργείο Παιδείας, ενδεχομένως σε θέση αναπληρωτή υπουργού, παίζει όμως και για το υπουργείο Πολιτισμού στο οποίο υπάρχει εμπλοκή καθώς ο ΛΑΟΣ διεκδικεί κάποιο πόστο. Στο συγκεκριμένο υπουργείο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για τα θέματα τουρισμού σύμφωνα με πληροφορίες αναλαμβάνει ο κ. Πέτρος Αλιβιζάτος πρώην βουλευτής Κεφαλληνίας της Νέας Δημοκρατίας.

 

Στο οικονομικό επιτελείο θα ενταχθεί ο κ. Ι. Μουρμούρας.

 

Από τους υπουργούς της κυβέρνησης παραμένουν οι κ. κ. Δ. Ρέππας, Α. Λοβέρδος, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Γ. Κουτρουμάνης και η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.

 

Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου παραμένει στη θέση του εκτός και αν αλλάξει την τελευταία στιγμή από καραμπόλα. Αντιθέτως ο κ. Χ. Καστανίδης δεν θα συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση.Υπουργός Εσωτερικών αναλαμβάνει ο κ. Τάσος Γιαννίτσης με αναπληρώτρια την κυρία Φώφη Γεννηματά.

Επίσης σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο κ. Μιλ. Παπαϊωάννου παραμένει στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Υφυπουργοί από το ΛΑΟΣ φαίνεται ότι αναλαμβάνουν, Περιφερειακής Ανάπτυξης ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης και Αγροτικής Ανάπτυξης ο κ. Αστέριος Ροντούλης.

 

TO BHMA

This entry was posted on Παρασκευή, Νοεμβρίου 11th, 2011 at 12:42 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply