Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η «ανταρσία» των 50 βουλευτών του ΠαΣοΚ κατά της επιλογής Πετσάλνικου

Νοεμβρίου 10th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Έτοιμοι να παραιτηθούν δήλωναν σε επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό

Η «ανταρσία» των 50 βουλευτών του ΠαΣοΚ κατά της επιλογής Πετσάλνικου

Έτοιμοι να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους στην περίπτωση που ο κ. Γ. Παπανδρέου επέμενε στην επιλογή του κ. Φ. Πετσάλνικου για την θέση του μεταβατικού πρωθυπουργού και δεν προχωρούσε στην επιλογή μιας «ισχυρής προσωπικότητας», ήταν το βράδυ της Τετάρτης περί τους 50 βουλευτές του ΠαΣοΚ, οι οποίοι με χειρόγραφη επιστολή τους ενημέρωναν για την «αδιαπραγμάτευτη αξίωσή» τους να βρεθεί λύση σε αυτή ην κατεύθυνση.

Η κίνησή τους ήταν ενδεικτική του κλίματος αντιδράσεων που πυροδότησε η επιλογή του προσώπου του Προέδρου της Βουλής κ. Πετσάλνικου, η οποία προκάλεσε την οργή πολλών βουλευτών. Μεταξύ των βουλευτών που συντάσσονταν με το εν λόγω κείμενο-προειδοποίηση προς τον κ. Παπανδρέου ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μ. Μπόλαρης, ο κ. Β. Κεγκέρογλου, ο κ. Γ. Ντόλιος κ.ά. Στην χειρόγραφη επιστολή μόλις δέκα αράδων αναφέρεται:

«Συναισθανόμενοι το μέγεθος της ευθύνης μας έναντι της πατρίδας και του ελληνικού λαού διαδηλώνουμε την αδιαπραγμάτευτη αξίωσή μας να υπάρξει εντός της σήμερον ομόφωνη απόφαση της ηγεσίας του Κινήματος, επιλέγοντας ισχυρή προσωπικότητα για τη θέση του Πρωθυπουργού. Εάν αυτό δεν συμβεί εντός της σήμερον, αύριο το πρωί, 10.11.2011, υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας. Είναι θέμα προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας».

Η εξέλιξη αυτή, καθώς και οι γενικότερες αναταράξεις που προκάλεσε η επιλογή Πετσάλνικου τόσο στο στρατόπεδο της πλειοψηφίας, όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνέβαλε ώστε να υπάρξει αναδίπλωση από το Μέγαρο Μαξίμου την τελευταία στιγμή. Σημειώνεται, ότι για τις προθέσεις των «ανταρτών» βουλευτών ενημερώθηκε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ κ. Β. Έξαρχος, ο οποίος επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό και τον ενημέρωσε για το περιεχόμενο της επιστολής τους.

This entry was posted on Πέμπτη, Νοεμβρίου 10th, 2011 at 12:53 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply