Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χωρίζουν τους «ομοφυλόφιλους»… πιγκουίνους!

Νοεμβρίου 9th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ο δεσμός τους έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα

Χωρίζουν τους «ομοφυλόφιλους»... πιγκουίνους!Οι δύο Αφρικανοί πιγκουίνοι που υποδέχθηκε πριν μήνες ο ζωολογικός κήπος του Τορόντο έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης για τη σχέση που έχουν συνάψει.

Ο Πέδρο και ο Μπάντι έγιναν κάτοικοι του κήπου για να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες, αλλά κυρίως για να χρησιμοποιηθούν για αναπαραγωγικούς σκοπούς με στόχο την ενίσχυση του απειλούμενου είδους.

Οι δύο πιγκουίνοι, αντί να επιλέξουν κάποια θηλυκιά, προτίμησαν ο ένας την παρέα του άλλου, συνάπτοντας μια στενή φιλία. Ο δεσμός τους, όμως, σύντομα φτάνει στο τέλος του, αφού οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου σκοπεύουν να τους χωρίσουν για να τους ζευγαρώσουν με θηλυκούς πιγκουίνους.

«Πρόκειται για ένα περίπλοκο θέμα, όμως δείχνουν να έχουν αναπτύξει κάποιου είδους σχέση αγάπης», λέει ο διευθυντής του κήπου Τζο Τόρζοκ.

Σύμφωνα με τους φύλακες και οι 12 πιγκουίνοι που ήρθαν μαζί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, παίζουν στον περιφραγμένο χώρο τους και κολυμπούν στην πισίνα τους, όμως ο Πέδρο και ο Μπάντι 10 και 20 ετών αντίστοιχα, περνούν μαζί κάθε βράδυ.

«Ερωτοτροπούν και επιδεικνύουν συμπεριφορές ζευγαρώματος, οι οποίες απαντώνται μεταξύ αρσενικών και θηλυκών», εξηγεί ένας από τους φύλακες. Ενδεικτικό του ότι δεν πρόκειται για μια απλή φιλία είναι και το γεγονός ότι αναπαράγουν το χαρακτηριστικό ήχο-ερωτικό κάλεσμα των πιγκουίνων.

 

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Τετάρτη, Νοεμβρίου 9th, 2011 at 13:50 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply