Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Με λουκέτο απειλείται το Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας

Νοεμβρίου 9th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Πρόβλημα βιωσιμότητας αντιμετωπίζει το «Βαρβούτειο» Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας, το οποίο εντάχθηκε πλέον στο νέο Νομικό Πρόσωπο του δήμου Εορδαίας μαζί με τη Φιλαρμονική, το Μουσείο, τη δημοτική βιβλιοθήκη, τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς καθώς και τα ΚΑΠΗ του δήμου.
Αιτία, η ανυπαρξία καθηγητών από το οργανόγραμμά του, καθώς όλα αυτά τα χρόνια λειτουργεί με συμβάσεις έργου που συνάπτει με τους καθηγητές που διδάσκουν στο Ωδείο, ενώ στο οργανόγραμμα περιλαμβάνονται δύο μονάχα θέσεις, κι αυτές διοικητικού προσωπικού!
Το θέμα απασχόλησε το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Εορδαίας, το οποίο κλήθηκε να εγκρίνει τη σύναψη 12 συμβάσεων έργου, εκ των οποίων οι 6 θέσεις αφορούν καθηγητές για το δημοτικό Ωδείο.
Το πρόβλημα χαρακτηρίστηκε εξόχως σοβαρό, καθώς οι καθηγητές που διδάσκουν στο Ωδείο είναι απλήρωτοι από τις 20 Σεπτεμβρίου αφού δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις, ενώ το θέμα απασχολεί έντονα πλέον και το σύλλογο γονέων, ο οποίος κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία πρότεινε να συνεισφέρουν οι γονείς- πληρώνοντας επί πλέον από τα δίδακτρα που δίνουν- μέχρι να υπογραφούν οι συμβάσεις των καθηγητών.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου μάλιστα η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου άφησε σαφείς αιχμές προς τις προηγούμενες δημοτικές αρχές του πρώην δήμου Πτολεμαΐδας που δεν φρόντισαν να συστήσουν οργανικές θέσεις καθηγητών μουσικής στο οργανόγραμμα του Ωδείου, με αποτέλεσμα να βρίσκεται η σημερινή δημοτική αρχή αντιμέτωπη με ένα τέτοιο σοβαρό πρόβλημα.
Μιλώντας ωστόσο στον «Π» η δήμαρχος τόνισε ότι τίποτε δεν έχει χαθεί, πως θα ξεπεραστεί σύντομα το πρόβλημα, καθώς σε επικοινωνία που είχε με το υπουργείο Εσωτερικών πήρε τη διαβεβαίωση για έγκριση 30 συμβάσεων έργου καθηγητών για το «Βαρβούτειο», έγκριση που όμως καθυστερεί λόγω της απρόσμενης πολιτικής εξέλιξης των ημερών και τις διαβουλεύσεις για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.
Σχολιάζοντας εξάλλου η δήμαρχος την πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων των μαθητών του Ωδείου να καλυφθεί από τους ίδιους η απαιτούμενη δαπάνη, δήλωσε ότι το σενάριο αυτό «αναζητήθηκε ως μία εναλλακτική λύση για να ξεπεραστεί προσωρινά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί» κι εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα ξεπεραστούν σύντομα τα προβλήματα με το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και δεν θα χρειαστεί να τεθεί σε εφαρμογή η εναλλακτική αυτή λύση.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων δεν βρίσκει σύμφωνους όλους τους γονείς των μαθητών του Ωδείου, καθώς όπως δήλωσαν κάποιοι από αυτούς, ήδη ζορίζονται να καταβάλλουν τα συμφωνημένα δίδακτρα και αδυνατούν να καταβάλλουν πλέον 80 ευρώ μηνιαίως, λόγω των περικοπών που έχουν υποστεί οι μισθοί τους, αφού πλέον οι οικογένειές τους τα βγάζουν δύσκολα πέρα.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

This entry was posted on Τετάρτη, Νοεμβρίου 9th, 2011 at 13:00 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ, ΜΟΥΣΙΚΗ -ΤΑΙΝΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply