Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κορυφώνονται οι διεργασίες για τη νέα κυβέρνηση – Καθυστερεί το Υπουργικό Συμβούλιο

Νοεμβρίου 8th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Παράταση της αγωνίας

Μέχρι τελευταία στιγμή συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγώνΚορυφώνονται οι διεργασίες για την επιλογή του προσώπου που θα αναλάβει το αξίωμα του πρωθυπουργού, καθώς και για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, λίγο πριν συγκληθεί το Υπουργικό Συμβούλιο, η συνεδρίαση του οποίου ήταν προγραμματισμένη για τις 12:00.

Από τη ΝΔ επισημαίνεται ότι έχουν αρθεί οι επιφυλάξεις για συμμετοχή πολιτικών στελεχών της στη νέα κυβέρνηση, γεγονός που ανοίγει το δρόμο των εξελίξεων.

Σύμφωνα με Το Βήμα, υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία του Γ.Παπανδρέου και του Αντ.Σαμαρά στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες -που δεν επιβεβαιώνονται επισήμως- υπήρξε επικοινωνία του Γιώργου Παπανδρέου με τον Λουκά Παπαδήμο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε σχετικά: «Το θέμα του πρωθυπουργού πρέπει να κλείσει άμεσα… Περιμένουμε τις ανακοινώσεις» και πρόσθεσε ότι στη νέα κυβέρνηση θα συμμετάσχουν και πολιτικά στελέχη του κόμματος.

Παράλληλα, πληροφορίες από τη ΝΔ αναφέρουν ότι έχουν αρθεί και οι αντιρρήσεις σχετικά με την ημερομηνία της διεξαγωγής των εκλογών. Η ΝΔ επιθυμούσε κάλπες στις 19 Φεβρουαρίου.

Το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, στη διάρκεια του οποίου αναμένεται να ζητηθούν οι παραιτήσεις των υπουργών για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να υποβάλει την παραίτησή του στον Κάρολο Παπούλια.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην Αθήνα φθάνει από την Ουάσινγκτον ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης, μεταφέροντας την επιστολή του Ταμείου με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της 6ης δόσης και τη συμμετοχή του Ταμείου στο νέο δανειακό πρόγραμμα.

Επιπλέον, επιβεβαίωσε ότι βολιδοσκοπήθηκε, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής Νικηφόρος Διαμαντούρος.

Συγκεκριμένα είπε: «Παρακολουθώ, χωρίς να έχω όλες τις λεπτομέρειες. Είμαι σε συσκέψεις. Ναι, γνωρίζω ότι κυκλοφορούν φήμες. Επίσημη πρόσκληση που να έχει έρθει εξ’ επισήμων χειλέων να μου προτείνει δεν έχει υπάρξει. Πριν γνωρίσω ποιές είναι οι προϋποθέσεις και τι ακριβώς είναι εκείνο το οποίο μου προτείνεται πιο συγκεκριμένα, δεν μπορώ να τοποθετηθώ».

This entry was posted on Τρίτη, Νοεμβρίου 8th, 2011 at 12:59 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply