Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αποκλεισμένοι στο Έβερεστ 2.500 τουρίστες

Νοεμβρίου 8th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Περισσότεροι από 2.500 τουρίστες παραμένουν αποκλεισμένοι στο Εβερεστ, εξαιτίας της κακοκαιρίας και της πυκνής ομίχλης που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στις πτήσεις σε πολλές περιοχές του Νεπάλ. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, μόνο 170 τουρίστες μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά ελικόπτερα από την περιοχή Σολουκχούμπου στο Κατμαντού.

Ανάμεσα στους τουρίστες που παραμένουν αποκλεισμένοι στην ευρύτερη περιοχή του Εβερεστ είναι Αμερικανοί, Βρετανοί και Γερμανοί. Πολλοί από αυτούς έχουν ζητήσει καταφύγιο στο αεροδρόμιο της Λούκλα, από όπου περνούν κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες, προερχόμενοι από την πρωτεύουσα του Νεπάλ.

Τα ξενοδοχεία στη Λούκλα είναι γεμάτα και στο Σολουκχούμπου τα τρόφιμα εξαντλούνται, σύμφωνα με αξιωματούχους.

“Οι καιρικές συνθήκες στη Λούκλα έχουν επιδεινωθεί. Η ορατότητα είναι σχεδόν μηδενική και δεν υπάρχει περίπτωση να εκτελεστούν πτήσεις ελικοπτέρων”, τόνισε ένας από αυτούς.

Περίπου 500 άνθρωποι κατά μέσο όρο περνούν καθημερινά από το ιδιαίτερα επικίνδυνο αεροδρόμιο της Λούκλα όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, ξεκινώντας από εκεί το ταξίδι τους στα Ιμαλάια.

ΔΟΛ

This entry was posted on Τρίτη, Νοεμβρίου 8th, 2011 at 14:27 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply