Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ένοχος ο γιατρός του Μάικλ Τζάκσον, για εξ αμελείας, ανθρωποκτονία

Νοεμβρίου 8th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Κινδυνεύει με φυλάκιση

Δικαστήριο στο Λος Άντζελες έκρινε τη Δευτέρα τον Κόνραντ Μάρεϊ, προσωπικό γιατρό του Μάικλ Τζάκσον, ένοχο για φόνο εξ αμελείας γιατί του χορήγησε μεγάλη δόση φαρμάκου την ημέρα του θανάτου του.

Ο Μάρει που δεν κατέθεσε στη δίκη είχε δηλώσει εξαρχής αθώος. Άκουσε την ετυμηγορία σχεδόν ανέκφραστος.

Η ποινή, που μπορεί να φτάσει μέχρι σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, θα ανακοινωθεί αργότερα το Νοέμβριο.

Κατά το δικαστήριο, στις 25 Ιουνίου 2009 έδωσε στον Μάικλ Τζάκσον πολύ μεγάλη δόση του αναισθητικού propofol η οποία, όπως έκρινε το δικαστήριο, στάθηκε μοιραία για τον ποπ σταρ.

Από την πλευρά τους οι κατήγοροι είχαν πει ότι έδειξε βαριά αμέλεια στη χορήγηση του φαρμάκου, το οποίο έπαιρνε ο Τζάκσον για να κοιμηθεί. Πρόσθεσαν ακόμη ότι εγκατέλειψε τον ασθενή του ενώ βρισκόταν υπό τη επήρεια του φαρμάκου.

Οι νοσοκόμοι που έφτασαν στο σπίτι του προσπάθησαν να ανανήψουν τον Τζάκσον αλλά, όταν έφτασε στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ο θάνατός του από μεγάλη δόση propofol και ηρεμιστικών.

Η υπεράσπιση είπε ότι ο Τζάκσον ήταν εθισμένος στο φάρμακο και πήρε μεγάλη δόση propofol και πολλών ηρεμιστικών μόνος του όταν ο Μάρεϊ έφυγε από τη κρεβατοκάμαρα. Ο Μάρεϊ είχε παραδεχτεί ότι έδωσε στο Τζάκσον μία μικρή δόση του φαρμάκου για να κοιμηθεί.

Το δικαστήριο συσκέφτηκε για περίπου εννέα ώρες πριν αποφασίσει.

This entry was posted on Τρίτη, Νοεμβρίου 8th, 2011 at 00:50 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply