Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επιτέλους: Στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων η λίστα με 14.700 μεγαλοφοροφυγάδες

7 Νοεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Μετά από παρακάλια επι της ουσίας του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρ.Πεπόνη, η λίστα με τους περίπου 15.000 που χρωστούν πάνω από 150.000 ο καθένας είναι στο Εφετείο

H λίστα έχει καταρτισθεί από υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και όπως έχει δημοσιοποιηθεί περιλαμβάνει 6.500 φυσικά πρόσωπα και 8.200 νομικά πρόσωπα. Από εδώ και πέρα ο εισαγγελέας θα προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις που προβλέπονται από το νόμο.

Δηλαδή: Αυτόφωρο για τις “προκλητικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής”, στις οποίες το βεβαιωμένο χρέος που δεν έχει καταβληθεί ξεπερνά τις 150.000 ευρώ. Έτσι είναι βέβαιο ότι σε όσες περιπτώσεις δεν υπάρχει ήδη δικαστική εκκρεμότητα για την οφειλή, οι υπόχρεοι για την καταβολή θα συλλαμβάνονται.

Τα συνολικά χρέη των φυσικών και νομικών προσώπων φτάνουν στα 37 δισ. ευρώ ενώ υπολογίζεται πως το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών φθάνει τα 41 δισ.

Το χρέος αυτό οφείλεται στο Δημόσιο από συνολικά 900 χιλιάδες πρόσωπα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων χρωστά ποσά μέχρι 150 χιλιάδες ευρώ ανά περίπτωση.

 

www.newsit.gr

This entry was posted on Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου, 2011 at 21:28 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply