Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Γίνε Έλληνας για μία εβδομάδα»! – Νέο…ριάλιτι κάνει απόψε πρεμιέρα στη Βρετανία από το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4

7 Νοεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Στο νέο πρόγραμμα του Channel 4, τρεις βρετανικές οικογένειες θα κληθούν να ζήσουν ως Ελληνες στην εποχή του μνημονίου

Μόνο που η…«προσομοίωση» της ζωής στην Ελλάδα δεν έχει να κάνει με τη δυσβάσταχτη πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά, αλλά με μια προκλητική προσέγγιση που αναπαραγάγει τα πιο αρνητικά στερεότυπα των νεοελλήνων.

Μπορεί το Channel 4 να αναφέρει ότι οι συμμετέχοντες θα πληρώνουν τους ίδιους φόρους, θα παίρνουν τις ίδιες συντάξεις και θα έχουν τις ίδιες εργασιακές συνθήκες, όπως οι Έλληνες, οι αληθινές προθέσεις του προγράμματος όμως είναι μάλλον διαφορετικές.

Ετσι, όπως αναφέρει το δίκτυο στην ιστοσελίδα του, ένας Βρετανός οδηγός λεωφορείου λαμβάνει τον διπλάσιο από τον μέσο μισθό και παίρνει αμέτρητα επιδόματα.

Μια 54χρονη Βρετανίδα κομμώτρια θα ζήσει όπως μια Ελληνίδα συνταξιούχος, που έχει βγει στη σύνταξη από τα 53 της χρόνια και λαμβάνει το 90% του τελευταίου της μισθού.

Ενας Βρετανός γιατρός βλέπει πώς είναι να πληρώνεις φόρους με το… ελληνικό σύστημα και διπλασιάζει το εισόδημά του. Αν και, ως Έλληνες, δεν αποτελούμε παράδειγμα προς μίμηση ως προς την οικονομία, οι υπεύθυνοι του βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού Channel 4 «ζήλεψαν» τον τρόπο με τον οποίο ζούμε και αποφάσισαν να εντάξουν στο πρόγραμμά τους ριάλιτι με τον τίτλο «Γίνε Ελληνας για μια εβδομάδα».

Αυτό που ίσως στενοχωρεί τους διαγωνιζόμενους είναι το γεγονός ότι δεν θα απολαμβάνουν ούτε σουβλάκια αλλά ούτε και εξορμήσεις στα μπουζούκια, καθώς σκοπός του παιχνιδιού είναι να ζήσουν από πρώτο χέρι τις αιτίες της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του καναλιού, κατά τη διάρκεια της εκπομπής, παράλληλα με τις εμπειρίες των οικογενειών που θα συμμετέχουν, θα σχολιάζουν και ειδικοί για τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και την κακοδιαχείριση στην Ελλάδα, που… βοήθησαν να βυθιστεί η οικονομία μας.

Λ.Π.

This entry was posted on Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου, 2011 at 19:50 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply