Αθήνα

Το βρετανικό δίκτυο Sky News και το αμερικανικό CNN, αλλά και το πρακτορείο Reuters, μεταδίδουν ότι ο πρωθυπουργός προτίθεται να παραιτηθεί. Στις 4 το απόγευμα το Υπουργικό Συμβούλιο, όπου ο Γ.Παπανδρέου αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του.

To Reuters, επικαλούμενο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, αναφέρει ότι ο κ. Παπανδρέου θα παραιτηθεί μόλις «σφραγιστεί» η συμφωνία για τη συμμαχική κυβέρνηση, πιθανώς εντός της ημέρας.

Το Sky News, μιλώντας για επικείμενη παραίτηση του πρωθυπουργού, επικαλείται ανώνυμες πηγές στο ΠΑΣΟΚ, και προσθέτει ότι αυτήν την ώρα συζητείται το όνομα του αντικαταστάτη του κ. Παπανδρέου.

Το CNN επικαλούμενο ανώνυμες κυβερνητικές πηγές, αναφέρει ότι ο κ. Παπανδρέου θα προεδρεύσει για τελευταία φορά του Υπουργικού Συμβουλίου. Το αμερικανικό δίκτυο προσθέτει, όμως, ότι ο πρωθυπουργός προτίθεται να παραιτηθεί όταν σχηματιστεί μεταβατική κυβέρνηση.

Η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, σε πλήρη σύνθεση, είναι προγραμματισμένη στις 4:00 μ.μ. στη Βουλή. Σημειώνεται ότι ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να γίνει άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο στις 6:00 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την Κυριακή, κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: «Είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω. Εφόσον ο κ. Παπανδρέου παραιτηθεί, όλα τα άλλα θα πάρουν το δρόμο τους».

Χθες, Σάββατο, ο κ. Παπανδρέου είχε πει απευθυνόμενος στον Κάρολο Παπούλια ότι στόχος του είναι να κάνει ό,τι μπορεί για να σχηματίσει μια ευρύτερη κυβέρνηση συνεργασίας, όπως δεσμεύθηκε. «Όπως είπα και στη Βουλή, δεν είμαι κολλημένος σε κάποια θέση προσωπικά» είχε προσθέτει.

www.in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.