Με αντιπροέδρους τους κ. Ευ. Βενιζέλο και Στ. Δήμα

Γ. Παπανδρέου - Αντ.Σαμαράς: Καταλήγουν σε Λ. ΠαπαδήμοΤελευταίες κινήσεις στη σκακιέρα της πολιτικής εξελίσσονται αυτή την ώρα καθώς εκπνέουν τα κάθε λογής τελεσίγραφα από Αμερική και Ευρώπη. Τα παιγνίδια εξουσίας στην κόψη του ξυραφιού φαίνεται να εξαντλούνται και κατά τα φαινόμενα φθάνει η ώρα των μεγάλων αποφάσεων και των μεγάλων επιλογών.

Οπως όλα δείχνουν ο κ.Παπανδρέου οδεύει προς παραίτηση ή προς μια ρητή σχετική διαβεβαίωση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ.Αντώνη Σαμαρά.

Από εκεί και πέρα θα ανοίξει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του νέου συμμαχικού κυβερνητικού σχήματος,το οποίο θα αναλάβει να αποτρέψει την έναρξη των διαδικασιών εξόδου της χώρας όχι μόνο από την ευρωζώνη , αλλά και από την Ευρωπαική Ένωση. Κάτι που έχουν διαμηνύσει σε όλους τους τόνους σε Παπανδρέου και Σαμαρά ο κ. Σαρκοζί ,η κυρία Μέρκελ και οι εντολοδόχοι τους στις Βρυξέλλες κ.Μπαρόζο, Ρομπάι και Ολι Ρεν. Στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο τρέμουν στην ιδέα να μην υπάρξει αργά το βράδυ της Κυριακής κυβέρνηση κοινής αποδοχής στην Αθήνα και έχουν θέσει ως όριο το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου του Τόκυο, με την ελπίδα Οτι μια θετική είδηση από την Αθήνα θα αποτρέψει ένα νέο γύρο κατάρρευσης των διεθνών αγορών και μιάς γενικευμένης αμφισβήτησης του παγκόσμιου οικονομικού οικοδομήματος.

Υπό αυτή την έννοια και με δεδομένο ότι η κυρίαρχη ελληνική πολιτική ελίτ έχει ”δεσμούς αίματος”με τους ισχυρούς του πλανήτη, εκτιμάται ότι οι όποιες αντιστάσεις των κ.Παπανδρέου και Σαμαρά θα καμφθούν και αργά σήμερα το βράδυ θα βγει καπνός.

Βάσει των παραπάνω πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συμφωνία για κυβέρνηση εθνικής ενότητας συνεννόησης ή σωτηρίας. Οπως και πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συμφωνία για τα πρόσωπα που θα ηγηθούν της συμμαχικής κυβέρνησης.

Ολα τα στοιχεία και οι πληροφορίες φέρουν ως επικρατέστερο τον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας κ.Λ.Παπαδήμο, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ και ετοιμάζεται να ταξιδέψει προς την Αθήνα.
Το όνομα του κ.Παπαδήμου ακούστηκε και στις Κάννες , σε εκείνο το δραματικό δείπνο όπου η χώρα μας αντιμετώπισε την απειλή εξόδου από την ευρωζώνη. Και σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες είναι αποδεκτός τόσο ο κ.Παπανδρέου, όσο και ο κ.Σαμαράς.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ως τώρα δεν έχει υπάρξει απευθείας επαφή με τον κ.Παπαδήμο, αλλά πολλές συζητήσεις με τρίτα πρόσωπα τα οποία συνδέονται είτε φιλικά είτε πολιτικά με τους δύο αρχηγούς.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ.Παπαδήμος μοιάζει να είναι το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη στιγμή. Γνωρίζει από πρώτο χέρι τα μείζονα οικονομικά προβλήματα της χώρας, έχει ιδία γνώση των τεχνικών λεπτομερειών της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου, μπορεί να χειρισθεί με ασφάλεια και ακρίβεια τις συμφωνίες με τις Τράπεζες και επιπλέον εκ της προηγούμενης θέσεώς του έχει συνεργασθεί στενά με τους ευρωπαίους ηγέτες και το ανώτερο στελεχιακό δυναμικό των Βρυξελλών, της Φραγκφούρτης , όπως και με τους σημαντικότερους τραπεζίτες του πλανήτη. Επιπλέον εκτιμάται ότι θα μπορέσει να κινητοποιήσει σημαντικό κύκλο εμπειρογνωμόνων και προσώπων, ικανών να στηρίξουν το δύσκολο έργο αυτής της μεταβατικής κυβέρνησης και να προετοιμάσουν εκείνο της επόμενης που θα προκύψει από τις εκλογές που θα ακολουθήσουν σε λίγους μήνες.

Κοινή είναι η πεποίθηση ότι ο κ.Παπαδήμος μπορεί να δράσει κατευναστικά τόσο στο εσωτερικό της χώρας , όσο και στο εξωτερικό. Στον βαθμό που υποστηριχθεί με ειλικρίνεια από τα δύο κόμματα εξουσίας και συνοδεύεται από δύο αντιπροέδρους ,πιθανότατα τους κ.Βενιζέλο και Δήμα, όπως οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν, θα μπορέσει να τρέξει με ταχύτητα τις υποθέσεις της χώρας και να δημιουργήσει περιβάλλον σταθερότητας και ομαλότητας, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα.

 

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.