Την αναβολή της συζήτησης και λήψης απόφασης της συγχώνευσης της Eurobank µε την Alpha Τράπεζα και τη συνέχιση της συνεδρίασης στις 15 Νοεµβρίου 2011, ηµέρα Τρίτη, αποφάσισε η πρώτη επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Eurobank, που συνεδρίασε σήµερα µε απαρτία 57% του καταβεβληµένου µετοχικού κεφαλαίου.

Η αναβολή αυτή αποφασίστηκε προκειµένου οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων και των δύο τραπεζών να ληφθούν την ίδια ηµέρα, δεδοµένου ότι στη σηµερινή πρώτη επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση της Alpha Τράπεζας, η οποία επρόκειτο να εγκρίνει τη συγχώνευση, δεν επετεύχθη η απαιτούµενη απαρτία και κατόπιν αυτού η συνέλευση αυτή θα συνέλθει σε δεύτερη Επαναληπτική συνεδρίαση στις 15 Νοεµβρίου 2011.

Στη µετ’ αναβολή συνεδρίαση θα γίνει και η ενηµέρωση των µετόχων επί θεµάτων που αφορούν τη µετά τη συγχώνευση ενιαία τράπεζα, τα οποία τίθενται προς συζήτηση και έγκριση στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Alpha Τράπεζα που έχει κληθεί να εγκρίνει τη συγχώνευση.

Στη µετ’ αναβολή συνεδρίαση της 15ης Νοεµβρίου 2011 δικαιούνται να συµµετάσχουν και να ψηφίσουν όλοι οι µέτοχοι που είχαν το δικαίωµα αυτό και στη συνεδρίαση της 4ης Νοεµβρίου 2011, δηλαδή όσοι εµφανίζονταν ως µέτοχοι κοινών µετοχών της Eurobank κατά τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011.

Μετά την ολοκλήρωση των γενικών συνελεύσεων θα απομένει μόνον η διαδικασία έγκρισης από τις αρμόδιες κρατικές και ρυθμιστικές αρχές που σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών των δύο τραπεζών δεν αναμένεται να απαιτήσει περισσότερο από μερικές εβδομάδες. Με την καταχώρηση στο Μητρώο που εκτιμάται ότι θα έχει γίνει έως τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου, η Alpha Eurobank θα λειτουργεί ως ένας ενιαίος οργανισμός.

Στις γενικές συνελεύσεις ολοκληρώνεται ο κύκλος των απαραίτητων εγκρίσεων από τους μετόχους για όλες τις πρωτοβουλίες που έχουν ανακοινωθεί. Σε αυτές, οι μέτοχοι θα κληθούν να εγκρίνουν τόσο τη συγχώνευση όσο και το σύνολο των ενεργειών που την συνοδεύουν, στη βάση του σχεδίου κεφαλαιακής ενίσχυσης, το οποίο περιλαμβάνει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,25 δισ. ευρώ.

Η διαδικασία για την αύξηση κεφαλαίου θα αρχίσει τον Ιανουάριο του 2012, καθώς μεσολαβεί για τους θεσμικούς επενδυτές το κλείσιμο έτους κατά το μήνα Δεκέμβριο. Η έναρξη της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου τοποθετείται στα μέσα Ιανουαρίου και η ολοκλήρωσή της στα μέσα Φεβρουαρίου και, επίσης, την έκδοση του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, με παραίτηση των παλαιών μετόχων, που θα καλυφθεί αποκλειστικά από την επένδυση του Κατάρ. Επομένως, μετά τις έκτακτες γενικές συνελεύσεις, και οι δύο αυτές πρωτοβουλίες κεφαλαιακής ενίσχυσης θα έχουν ήδη εγκριθεί από τους μετόχους και δεν θα χρειαστεί η εκ νέου σύγκληση γενικής συνέλευσης της νέας τράπεζας.

www.real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.