Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στο ΣτΕ ο νόμος για τα πρόστιμα σε όσους δεν πληρώνουν διόδια

Νοεμβρίου 6th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Με διαδικασίες “εξπρές” εισήχθη στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση του δήμου και του δημάρχου Ωρωπού που ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός ο “νόμος Ρέππα”

diodia_den_plirono

Ο νόμος αυτός προβλέπει ότι αποτελεί παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας η μη καταβολή των διοδίων και προβλέπει παράλληλα την επιβολή προστίμου.

Ο δήμαρχος Ωρωπού, Ιωάννης Οικονομάκος , στις 14 Μαρτίου πήρε πρόστιμο 200 ευρώ καθώς οδηγώντας αυτοκίνητο του δήμου δεν πλήρωσε διόδια στις Αφίδνες.

Ο Δήμος προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών ζητώντας να ακυρωθεί το επίμαχο πρόστιμο, ενώ κατέθεσε και αίτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου η αίτησή του να δικαστεί με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Το αίτημα έγινε δεκτό και αναμένεται να προσδιοριστεί η ημερομηνία εκδίκασής του.

Ο δήμαρχος σημειώνει ότι η Εθνική οδός διχοτομεί συγκοινωνιακά τους κατοίκους του Δήμου Ωρωπού οι οποίοι για τις καθημερινές μετακινήσεις τους υποχρεούνται να πληρώσουν διόδια.

Στην προσφυγή του ο Δήμος υποστηρίζει ότι η επιβολή προστίμου για τη μη καταβολή διοδίων στην εταιρεία “Νέα Οδός” που εκμεταλλεύεται την εθνική οδό, παραβιάζει πλειάδα συνταγματικών διατάξεων, αλλά και ευρωπαϊκή οδηγία. Και είναι επιπρόσθετα αντισυνταγματική, καθώς η μη καταβολή διοδίων δεν συνδέεται με το δημόσιο συμφέρον, αλλά “αφορά αποκλειστικώς στην ικανοποίηση των ιδιωτικών συμφερόντων των παραχωρησιούχων εταιρειών”.

 

www.avecnews.gr

This entry was posted on Κυριακή, Νοεμβρίου 6th, 2011 at 12:52 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply