Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Πληθαίνουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Νοεμβρίου 6th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Περισσότερες πλημμύρες, τακτικότερα κύματα καύσωνα, πιο συχνές περίοδοι ξηρασίας και μεγαλύτερο κόστος για την αντιμετώπισή τους

Αυτό το μέλλον σκιαγραφούν κορυφαίοι κλιματικοί επιστήμονες για έναν κόσμο που έχει ήδη εμφανίσει σημάδια κόπωσης, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ετών.

Διεθνή μαζικά μέσα ενημέρωσης εξασφάλισαν το προσχέδιο μίας επιστημονικής έκθεσης, η οποία ετοιμαζόταν επί τρία χρόνια, κατά παραγγελία της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC).

Η έκθεση θα εξεταστεί σε συνάντηση στην Καμπάλα, την πρωτεύουσα της Ουγκάντας, για να δοθεί στη συνέχεια στη δημοσιότητα. Το επιστημονικό επιτελείο, που εργάστηκε, προσπαθώντας να εντοπίσει επαναλαμβανόμενες δομές, ανάμεσα σε εκατοντάδες πρόσφατες έρευνες, αποτελείτο από επιστήμονες από τον ΟΗΕ και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας.

Δύο είναι τα συμπεράσματα τα οποία προκαλούν αίσθηση.

Οι πιθανότητες να έχουν επιδεινωθεί τα κλιματικά ακραία φαινόμενα, λόγω των αερίων του θερμοκηπίου που οφείλονται στις δραστηριότητες του ανθρώπου, είναι τουλάχιστον δύο στις τρεις.

Επίσης, τα ακραία φαινόμενα, που έχει προκαλέσει η υπερθέρμανση του πλανήτη, θα γίνουν στο μέλλον τόσο δριμεία που ορισμένες περιοχές θα καταστούν «όλο και πιο περιθωριακές στο να ζει ο άνθρωπος σε αυτές».

www.real.gr

This entry was posted on Κυριακή, Νοεμβρίου 6th, 2011 at 14:24 and is filed under ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply