Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Διεθνή δίκτυα μεταδίδουν ότι ο πρωθυπουργός προτίθεται να παραιτηθεί

Νοεμβρίου 6th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Αθήνα

Το βρετανικό δίκτυο Sky News και το αμερικανικό CNN, αλλά και το πρακτορείο Reuters, μεταδίδουν ότι ο πρωθυπουργός προτίθεται να παραιτηθεί. Στις 4 το απόγευμα το Υπουργικό Συμβούλιο, όπου ο Γ.Παπανδρέου αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του.

To Reuters, επικαλούμενο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, αναφέρει ότι ο κ. Παπανδρέου θα παραιτηθεί μόλις «σφραγιστεί» η συμφωνία για τη συμμαχική κυβέρνηση, πιθανώς εντός της ημέρας.

Το Sky News, μιλώντας για επικείμενη παραίτηση του πρωθυπουργού, επικαλείται ανώνυμες πηγές στο ΠΑΣΟΚ, και προσθέτει ότι αυτήν την ώρα συζητείται το όνομα του αντικαταστάτη του κ. Παπανδρέου.

Το CNN επικαλούμενο ανώνυμες κυβερνητικές πηγές, αναφέρει ότι ο κ. Παπανδρέου θα προεδρεύσει για τελευταία φορά του Υπουργικού Συμβουλίου. Το αμερικανικό δίκτυο προσθέτει, όμως, ότι ο πρωθυπουργός προτίθεται να παραιτηθεί όταν σχηματιστεί μεταβατική κυβέρνηση.

Η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, σε πλήρη σύνθεση, είναι προγραμματισμένη στις 4:00 μ.μ. στη Βουλή. Σημειώνεται ότι ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να γίνει άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο στις 6:00 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την Κυριακή, κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: «Είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω. Εφόσον ο κ. Παπανδρέου παραιτηθεί, όλα τα άλλα θα πάρουν το δρόμο τους».

Χθες, Σάββατο, ο κ. Παπανδρέου είχε πει απευθυνόμενος στον Κάρολο Παπούλια ότι στόχος του είναι να κάνει ό,τι μπορεί για να σχηματίσει μια ευρύτερη κυβέρνηση συνεργασίας, όπως δεσμεύθηκε. «Όπως είπα και στη Βουλή, δεν είμαι κολλημένος σε κάποια θέση προσωπικά» είχε προσθέτει.

www.in.gr

This entry was posted on Κυριακή, Νοεμβρίου 6th, 2011 at 15:35 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply