Πύρρειο νίκη για τον Γιώργο Παπανδρέου χαρακτηρίζει την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε χθες η βρετανική εφημερίδα The Independent

The Independent: «Πύρρειος» νίκη του ΠαπανδρέουΗ εφημερίδα επισημαίνει ότι χθες το βράδυ ο Ελληνας πρωθυπουργός δεσμεύθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο ότι θα αρχίσει αμέσως συνομιλίες για το σχηματισμό μίας κυβέρνησης συνεργασίας.

Η δραματική νύχτα στην Αθήνα με τις παθιασμένες ομιλίες και τις μαζικές απεργίες δεν κατόρθωσαν να δώσουν λύση στο αδιέξοδο που απειλεί να επιστρέψει την Ελλάδα στην δραχμή και στο ενδεχόμενο μίας χρεοκοπίας.

Ο κ.Παπανδρέου ζήτησε μία περίοδο χάριτος μέχρι τον Φεβρουάριο για να περάσει τη ζωτικής σημασίας, αλλά και μη δημοφιλή ταυτόχρονα νομοθεσία που θα δώσει ένα βήμα στην χώρα να επιβιώσει στην ευρωζώνη, ωστόσο η αντιπολίτευση ζητά εκλογές πριν από το τέλος του έτους σε αντάλλαγμα για την στήριξή της.

Ενα δεύτερο σενάριο είναι αυτό του συμβιβασμού κατά το οποίο μία κυβέρνηση προσωπικοτήτων θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ με την νέα δανειακή σύμβαση, δίνοντας μάχη για να κερδίσει την στήριξη

Μία τρίτη οπτική είναι μία μεταβατική κυβέρνηση τεχνοκρατών που θα βρίσκεται στην εξουσία για τα επόμενα δύο χρόνια. Διάφορα ονόματα έχουν ακουστεί για αυτήν την διακυβέρνηση μεταξύ των οποίων και αυτό του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη και του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ, Λουκά Παπαδήμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.