Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απέστειλε ο εν αργία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης με την οποία ζητά από τον πρώτο πολίτη της χώρας να προχωρήσει άμεσα στη συγκρότηση συμβουλίου συνταγματολόγων προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημοκρατική λειτουργία και ομαλότητα στη χώρα, που είναι για τον ίδιο η βάση για την ενότητα του λαού.

Αναλυτικά η επιστολή:
«Εξοχότατε κ. Πρόεδρε,
Απευθύνομαι με πολύ σεβασμό στο πρόσωπό σας εκ μέρους του λαού της Κεντρικής Μακεδονίας, τη στιγμή που η χώρα μας έχει μπει στη δίνη μια πρωτοφανούς κρίσης που ξεπερνά τα θέματα της εθνικής οικονομίας και αγγίζει ζητήματα λειτουργίας της Δημοκρατίας μας.
Παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό να γίνεται έντονα λόγος για εκχώρηση των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Ευρώπης και ΔΝΤ για τη «διάσωση» της ελληνικής οικονομίας. Πρώτος ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου είχε μιλήσει για μερική απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, ενώ δύο φορές τον τελευταίο χρονικό διάστημα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε μίλησε με σαφήνεια για ανάγκη περιορισμού της εθνικής μας κυριαρχίας. Επίσης, η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ αποκάλυψε το σχέδιο μόνιμης επιτροπείας της χώρας μας.
Στο μεταξύ, κορυφαίοι συνταγματολόγοι της Ελλάδας επισημαίνουν ότι τόσο το Μνημόνιο όσο και οι διεθνείς συμφωνίες της κυβέρνησης με την τρόικα πάσχουν συνταγματικά σε πολλά σημεία. Ομοίως, νομοθετήματα της κυβέρνησης όπως το λεγόμενο πολυνομοσχέδιο που πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή αλλά και άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως η επιβολή εκτάκτων εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες ή στα ακίνητα.

Κύριε Πρόεδρε,
Κατόπιν τούτων και υπό το βάρος των δραματικών σημερινών εξελίξεων, σας καλώ να αναλάβετε τις πολιτικές πρωτοβουλίες εκείνες που προβλέπει το Σύνταγμα, αλλά και να συγκροτήσετε άμεσα συμβούλιο συνταγματολόγων, το οποίο θα απαρτίζεται από διαπρεπείς νομικούς, με σκοπό την πανταχόθεν διαφύλαξη της δημοκρατικής λειτουργίας, κορυφαίο διακύβευμα της κρίσης που βιώνει η χώρα και όρο απαραίτητο για την διατήρηση της συνταγματικής και δημοκρατικής ομαλότητας στη χώρα και, κατά συνέπεια, της ενότητας του λαού μας.

Με βαθύτατο σεβασμό,
Παναγιώτης Ψωμιάδης»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.