Ποιος το περίμενε πριν από δύο μήνες, όταν έγινε η κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ…

Ο ΑΠΟΕΛ παραμένει αήττητος μετά από τέσσερις αγωνιστικές, με νέο του θύμα την κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ, Πόρτο. Οι “δράκοι” ισοφάρισαν στο 89′, αλλά το γκολ του Γκουστάβο Μαντούκα 50 δευτερόλεπτα αργότερα φέρνει τους πρωταθλητές Κύπρου αγκαλιά με την πρόκριση στη φάση των “16” της διοργάνωσης, την παρθενική για ομάδα της Μεγαλονήσου. Στον όμιλο του Ολυμπιακού, Άρσεναλ και Μαρσέιγ ήρθαν ισόπαλες 0-0 στο Λονδίνο και ουσιαστικά “κλειδώνουν” την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι “γαλαζοκίτρινοι” της Λευκωσίας, με τη συμπαράσταση 22.000 φίλων τους, έπαιξαν στο μισό γήπεδο την Πόρτο. Με επιθετικούς προσανατολισμούς δημιούργησαν ευκαιρίες και είχαν δοκάρι στο 21ο λεπτό, με μία καταπληκτική κεφαλιά του Αΐλτον. Ο διαιτητής αρνήθηκε πέναλτι όταν ο Ρολάντο ανέτρεψε τον Χαραλαμπίδη, όμως στο 44′ έδειξε την άσπρη βούλα όταν ο Μανγκαλά γκρέμισε τον Αΐλτον. Ο Βραζιλιάνος ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τους οπαδούς στα ουράνια. Στο δεύτερο μέρος η Πόρτο ανέβηκε, αλλά ο Πάρντο δήλωσε παρών όποτε χρειάστηκε. Ωστόσο, στο 89′ ο Ολιβέιρα ανέτρεψε τον Τζέιμς Ροντρίγκες και ο Χουλκ ισοφάρισε με πέναλτι. Όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει, όμως 50 δευτερόλεπτα αργότερα ο Μαντούκα με ψύχραιμο πλασέ ολοκλήρωσε το νέο θρίαμβο του ΑΠΟΕΛ.

“Είναι πολύ σημαντικό ότι δεν φοβηθήκαμε το παιχνίδι. Μας δίνει ένα μεγάλο κίνητρο στα επόμενα δύο παιχνίδια, αν μπορέσουμε να παραμείνουμε στις δύο πρώτες θέσεις και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Θέλω την ίδια αφοσίωση, την ίδια διάθεση, την ίδια προσπάθεια από τους παίκτες μου. Μόνο αυτό” δήλωσε μετά τον θρίαμβο ο “αρχιτέκτονας” της επιτυχίας Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ερωτηθείς ο Σέρβος προπονητής για το αν είναι η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ, είπε: “Καλή ερώτηση. Πετύχαμε μία νίκη απέναντι σε μία ομάδα που εγώ προσωπικά θαυμάζω πάρα πολύ, και το είχα δηλώσει και στην πρώτη μας συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή η νίκη σηματοδοτεί ότι ο ΑΠΟΕΛ εκπροσωπεί το κυπριακό ποδόσφαιρο και την καινούργια χρονιά. Άρα σίγουρα είναι από τις πιο σημαντικές νίκες στην ιστορία της ομάδας”

Τσέλσι και Μίλαν πέταξαν βαθμούς, η πρώτη κόντρα στην Γκενκ στο Βέλγιο και η δεύτερη με αντίπαλο την ΜΠΑΤΕ στο Μπορίσοφ. Ημέρα των ρεκόρ για την Μπαρτσελόνα. Ο Λιονέλ Μέσι, με το δεύτερο χατ-τρικ του σε 4 μέρες (μετά από αυτό κόντρα στη Μαγιόρκα) έφτασε τα 202 γκολ σε 286 αγώνες με τη φανέλα των “μπλαουγκράνα”, ενώ 200 παιχνίδια ως προπονητής της Μπαρτσελόνα συμπλήρωσε ο Γκουαρντιόλα (144 νίκες, 39 ισοπαλίες, 17 ήττες).

Τα αποτελέσματα της χθεσινής ημέρας

Βαλένθια – Λεβερκούζεν 3-1 (1′ Χονάς, 65′ Σολδάδο, 75′ Ραμί – 31′ Κίσλινγκ)
Γκενκ – Τσέλσι 1-1 (61′ Φόσεν – 26′ Ραμίρες)
Ντόρτμουντ – Ολυμπιακός 1-0 (7′ Γκρόσκροϊτς)
Άρσεναλ – Μαρσέιγ 0-0
ΑΠΟΕΛ – Πόρτο 2-1 (42′ πεν. Αΐλτον, 90′ Μαντούκα – 89′ πεν. Χουλκ)
Ζενίτ – Σαχτάρ 1-0 (45′ Λόμπερτς)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ- Μίλαν 1-1 (55′ πεν. Μπρεσάν – 22′ Ιμπραΐμοβιτς)
Πλζεν – Μπαρτσελόνα 0-4 (24′ πεν, 45′, 92′ Μέσι, 72′ Φάμπρεγας)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.