Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μετά το τελεσίγραφο των Καννών για δημοψήφισμα έως το τέλος του έτους με ερώτημα ναι ή οχι στο ευρώ

Πυρετώδεις διεργασίες στο ΠαΣοΚ

Μετά από αυτό ενεργοποιήθηκαν τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠαΣοΚ ώστε να ζητήσουν την παραίτηση του Κ. Γ. Παπανδρέου από την κυβέρνηση και το κόμμα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου θα υποβάλλει σήμερα την παραίτησή του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να υποβάλλει την παραίτησή του και να συμφωνήσει με τα υπόλοιπα κόμματα σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Οι αποφάσεις αυτές έρχονται  μετά τη γενική κατακραυγή των βουλευτών του ΠαΣοΚ που αντιτίθενται στο δημοψήφισμα, τις εκκλήσεις για συγκρότηση κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, τις δηλώσεις ορισμένων βουλευτών όπως του κ. Λιτζέρη, ότι ο κ. Παπανδρέου αποτελεί παρελθόν, τις ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών και την ευρωπαϊκή κατακραυγή εναντίον του δημοψηφίσματος.

Η πλειονότητα των βουλευτών του ΠαΣοΚ ζητάει επίμονα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Πάντως ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Τόλκας, σε ερώτηση του «Βήματος» εάν ο κ. Παπανδρέου προτίθεται να παραιτηθεί απάντησε με ένα απλό «όχι» και όταν του επισημάνθηκε ότι, όπως όλα δείχνουν, χάνει τη δεδηλωμένη και του αναφέρθηκε το θέμα των δηλώσεων από βουλευτές του ΠαΣοΚ εναντίον της πολιτικής που ακολουθεί ο κ. Παπανδρέου περιορίστηκε να απαντήσει πως «αυτό είναι πρόβλημα».

Ξεκάθαρη θέση αναμένεται πάντως να πάρουν οι βουλευτές του ΠαΣοΚ στη συνεδρίαση της Κ.Ο. που έχει καθοριστεί να γίνει μετά τη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής μπαίνοντας στη Βουλή δήλωσε πως: «Η Δημοκρατία έχει κανόνες και η ηθική τους δικούς της. Είναι κρίσιμες οι ώρες και απαιτείται υπευθυνότητα».

Από το πρωί ο κ. Ευ. Βενιζέλος, δέχεται στελέχη του ΠαΣοΚ, στο γραφείο του στο υπουργείο Οικονομικών.

Ηδη τον έχουν επισκεφθεί οι κ.κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης και Δημ. Ρέππας ενώ αυτή την ώρα συναντιέται με τον κ. Κ. Σκανδαλίδη.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται συνάντηση  των κ.κ. Αν. Λοβέρδου – Αννας Διαμαντοπούλου –  Ι. Ραγκούση και Ηλ. Μόσιαλου για τα τεκταινόμενα.

 

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.