Του Γιώργου Νούτσου

Η Εθνική αυτομαστίγωση συνεχίζεται. Ένας κατάπτυστος πρωθυπουργός, δαρμένος εμφανώς από τους Μέρκελ και Σαρκοζί, με την ουρά κάτω από τα σκέλια, ανακοίνωσε τις προθέσεις των συνομιλητών του. Περισσότερο με εκπρόσωπό τους έμοιαζε, παρά με τον Πρωθυπουργό μιας ανεξάρτητης και περήφανης χώρας.

Η εικόνα του λυπηρή, ελεεινή κ τρισάθλια, καταβαράθρωσε και τα τελευταία απομεινάρια εθνικής αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας. Πρόσβαλε ανενδοίαστα την Ελλάδα και όλους ανεξαίρετα τους Έλληνες, αμφισβήτησε την σημαντικότητα και την ιστορικότητα της ένταξής μας στην Ε.Ε. και έδειξε με τη στάση του, να επιβεβαιώνει όλα όσα το προηγούμενο διάστημα του καταμαρτυρούν… πως ή δεν καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω του ή απόλυτα συνειδητά λειτουργεί, παίζοντας παιχνίδια παρασκηνίου και ανομολόγητων στόχων, που καμία όμως σχέση δεν έχουν με τα καλώς νοούμενα εθνικά συμφέροντα.

Σαν κεραυνός εν αιθρία, έπεσε η τηλεοπτική εικόνα ενός Πρωθυπουργού, συρόμενου πίσω από τους «ισχυρούς» της Ευρώπης, να αναμασά ανερυθρίαστα τη δική τους άποψη, τα δικά τους λόγια και να παίζει – θέμα που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε ανοίξει – σε μια ζαριά την παραμονή της χώρας μας στην Ενωμένη Ευρώπη.

Το άκρον άωτον του αυτοχειριασμού, βρίσκει την έκφρασή του, στη χθεσινοβραδινή στάση του κου Παπανδρέου. Ενώ το διακύβευμα ήταν, το αν οι Έλληνες αποδέχονται ή όχι περαιτέρω θυσίες, αν αποδέχονται την τελευταία Ευρωπαϊκή συμφωνία και τα επαχθή μέτρα που τώρα οριστικοποιούνται και άμεσα θα ανακοινωθούν, ξαφνικά ο πεφωτισμένος νους του, αποφάσισε να θέσει εν αμφιβόλω την Ευρωπαική πορεία της χώρας. Αποφάσισε να εκβιάσει χυδαία τους Έλληνες, με την προοπτική της αποχώρησής μας από την Ευρωπαϊκή οικογένεια, ταυτίζοντας δόλια, την πορεία της χώρας με τη δική του παραμονή στην εξουσία και υποχρεώνοντας τους πολίτες να αποδεχτούν αδιαμαρτύρητα και αβασάνιστα την αποδεδειγμένα αποτυχημένη συνταγή της φτώχειας και της εξαθλίωσης που εδώ και δυο χρόνια τους σερβίρει.

Εδώ είναι που σταματάει ο νους του ανθρώπου. Ας υποθέσουμε, πως δέσμιος οικονομικών, προσωπικών και όποιων άλλων συμφερόντων, ο κος Παπανδρέου κάνει όσα κάνει. Ξεχνάει προφανώς ποιος είναι ο πραγματικός του ρόλος. Αυτός, που οι πολίτες του εμπιστεύτηκαν και που τώρα αναθεματίζουν την ώρα και τη στιγμή που το έπραξαν. Υποτίθεται, πως είναι εδώ για να υπηρετήσει τον τόπο και τα Εθνικά μας συμφέροντα. Για να διασφαλίσει και να ανατάξει την στραπατσαρισμένη κοινωνική συνοχή μας. Για να δώσει ελπίδα και προοπτική σ ένα κόσμο, που έπαψε να ελπίζει, που διακατέχεται από κατήφεια και απόγνωση και που βλέπει πως δεν υπάρχει τίποτα και κανένας, να μπορεί ουσιαστικά να τον βοηθήσει.

Η συμπεριφορά του επικίνδυνη και Εθνικά αναξιοπρεπής. Αφού αμφισβήτησε τις οικονομικές και κοινωνικές κατακτήσεις της Ελληνικής κοινωνίας, έρχεται με την ενδοτική στάση του και αμφισβητεί πια και την Ευρωπαική πορεία της χώρας μας…Παίζοντας ουσιαστικά, το παιχνίδι των ισχυρών της Ευρώπης, που μας θεωρούν εμπόδιο πλέον στα δικά τους σχέδια. Αποδεικνύοντας, πως δεν διαθέτει στοιχειωδώς ούτε Εθνική συνείδηση, ούτε Εθνική περηφάνεια και αξιοπρέπεια. Αμφιβάλλω αν υπάρχει Έλληνας, που χτες βράδυ να μην ένιωσε ντροπή, οργή και απογοήτευση.

Εθνικά γυμνός και αξιολύπητος, αναζητά τη λύτρωσή του. Μια λύτρωση που όπως όλα δείχνουν πάει πακέτο με τη λύτρωση της χώρας και του Έθνους ολόκληρου. Να γιατί οι ευθύνες όλων πια είναι τεράστιες. Πολύ περισσότερο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που καλούνται να αποδείξουν, πως ακόμα, μπορούν να εκφράσουν την ψυχή και τις διαθέσεις του Έλληνα.

Δεν πρέπει ποτέ να μπει η Ελλάδα σ αυτό το κατάπτυστο δίλημμα. Δεν πρέπει ποτέ να φτάσουμε να πάρουμε θέση σ αυτόν τον ποταπό και χυδαίο εκβιασμό. Είναι κύρια δική τους ευθύνη, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, να περισώσουν οριστικά την εθνική αξιοπρέπεια μας και τον εθνικό αυτοσεβασμό μας. Είναι ώρα να αποδείξουν, πως και οι «κότες» κάποια στιγμή, αν πρόκειται για τα ιερά και όσια της φυλής μας, μπορούν κάλλιστα να γίνουν «κόκορες», με καθαρή και στεντόρεια φωνή…!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.