Σφοδρές επικρίσεις κατά Γ. Παπανδρέου από την ηγετική ομάδα του κόμματος

ΝΔ: «Είναι επικίνδυνος, πρέπει να φύγει άμεσα»«Ο άνθρωπος είναι Νέρων. Έβαλε παντού φωτιά. Είναι επικίνδυνος, πρέπει να φύγει άμεσα». Με τη φράση αυτή υποδέχθηκε τμήμα της ηγετικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τα όσα έγιναν στις Κάννες και επικρίνει με σφοδρότητα τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, για τις καταστροφικές και εγκληματικές κινήσεις που πράττει τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Η Νέα Δημοκρατία εκτιμά ότι ο Πρωθυπουργός, τον οποίο την Τετάρτη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντ. Σαμαράς χαρακτήρισε τυχοδιώκτη, πρέπει να φύγει πάση θυσία.

Ο κ. Σαμαράς που παρακολούθησε έως τα ξημερώματα τις εξελίξεις στις Κάννες και αξιολόγησε με τους στενούς του συνεργάτες τα όσα συνέβησαν, θεωρεί ότι ο κ. Παπανδρέου δεν θέτει σε κίνδυνο μόνο τη χώρα, αλλά και το ευρώ.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εκτιμά ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες από σήμερα και όλα θα κριθούν τις επόμενες ώρες, ειδικά μετά και την πρωινή κίνηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου να διαφωνήσει πλήρως με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

«Είναι το πρώτο μεγάλο πλέον κυβερνητικό ρήγμα σε επίπεδο κορυφής. Όλα είναι ανοικτά πια» τονίζει κορυφαίο στέλεχος της Ν.Δ. και κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει τι ακριβώς θα γίνει τις επόμενες ώρες στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ.

Το «όχι» του κ. Βενιζέλου στο δημοψήφισμα, λένε, έρχεται να ενισχύσει την αρχική άρνηση του προέδρου της Ν.Δ. στη συγκεκριμένη διαδικασία στην παρούσα χρονική περίοδο. Παράλληλα στη Ν.Δ. επιμένουν ότι δεν θα φθάσουμε έως το δημοψήφισμα και σημειώνουν ότι δεν μπορείς να βάζεις μια μεγάλη κατάκτηση του ελληνικού λαού, όπως είναι η ένταξη στην ευρωζώνη, σε τέτοια διαδικασία.

Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά παρακολούθησαν έκπληκτοι τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού μετά τη συνάντησή του με τους ηγέτης της Γερμανίας και της Γαλλίας και εξοργίστηκαν όταν άκουσαν να αποκαλύπτουν ότι ο κ. Παπανδρέου τούς παρουσίασε ότι στην Ελλάδα υπάρχει δήθεν αμφισβήτηση για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. και στη ζώνη του ευρώ.

Για τη Ν.Δ. θέμα αμφισβήτησης της χώρας στην Ε.Ε. και στην ευρωζώνη, είναι προφανές, όπως λένε ηγετικά στελέχη της, δεν υπάρχει, αλλά πάει να το δημιουργήσει ξαφνικά, με άθλια παραπληροφόρηση ο ίδιος ο κ.Παπανδρέου, όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Ι. Μιχελάκης.

«Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι η παραμονή του κ. Παπανδρέου στην Πρωθυπουργία. Ενός ανθρώπου που τολμά να αμφισβητεί την κεντρική εθνική στρατηγική επιλογή της Ευρωπαϊκής πορείας και προοπτικής της χώρας» δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση στις Κάννες ο κ. Μιχελάκης και συμπλήρωσε, δίνοντας και το στίγμα του κ. Σαμαρά: «Επιλογή που χάραξε και μπορεί πλέον μόνον αυτή να εγγυάται, η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Παπανδρέου είναι επικίνδυνος και πρέπει να φύγει».

Βέβαια, μετά και τις δημόσιες δηλώσεις των Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί που ζητάνε να συναινέσει και η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα, αναμένεται να φέρει σε δύσκολη θέση και πάλι τη Ν.Δ. για το τι πρέπει να πράξει και αυτή από την πλευρά της τις επόμενες ώρες.

Ο κ. Σαμαράς όμως, που είναι κάθετα αντίθετος με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, διαχώρισε πλήρως την Τετάρτη, με την ομιλία του στην Κ.Ο. της Ν.Δ., τη δανειακή σύμβαση από τα μέτρα που τη συνοδεύουν. Παράλληλα είναι στρατηγικής σημασίας πλέον η στόχευσή του να εμφανίζεται η παράταξη που ηγείται ως εγγυήτρια του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας.

Στο εσωτερικό της Ν.Δ. προσπαθούν να προβλέψουν τι θα γίνει τις επόμενες ώρες και θεωρούν κυρίως τον κ. Παπανδρέου ως άκρως επικίνδυνο και αυτό διότι, με τη στάση του προκάλεσε τους εταίρους, ενεργοποίησε τους αμυντικούς μηχανισμούς της ευρωζώνης και νομιμοποίησε εκείνους που επιζητούσαν και επιζητούν την έξοδό μας από το ευρώ.

Υπάρχουν βουλευτές που εκτιμούν ότι ο Πρωθυπουργός κάτω από αυτήν την προφανή πολιτική αδυναμία, μετέτρεψε τη χώρα σε «μπαλάκι για το σκληρό παιχνίδι των ισχυρών» και σημειώνουν ότι, όση οργή προκάλεσε στον Γαλλογερμανικό άξονα και σε άλλους Ευρωπαίους η απόφαση για το δημοψήφισμα τόση ικανοποίηση δημιούργησε στον Λευκό Οίκο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.