Αφορά σε όσες κάνουν ετήσιο τζίρο άνω των 100.000 ευρώ

Ελεγχοι ΣΔΟΕ σε επιχειρήσεις που δεν αποδίδουν ΦΠΑΜε τη συνδρομή του συστήματος TAXIS και τις διασταυρώσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, το ΣΔΟΕ ετοιμάζει «επίθεση» σε επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο άνω των 100.000 ευρώ και οι οποίες τα δύο τελευταία χρόνια παρουσιάζουν διακυμάνσεις στα ποσά του ΦΠΑ που αποδίδουν ή πρέπει να αποδώσουν στο κράτος.

Το φοροκυνηγητό θα ξεκινήσει σε επιχειρήσεις οι οποίες εφέτος αποδίδουν πολύ μικρότερα ποσά ΦΠΑ σε σχέση με το 2011 τα οποία όμως δεν δικαιολογούνται από την ύφεση που πλήττει τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΔΟΕ έχει απευθυνθεί στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ώστε να προχωρήσουν άμεσα σε ειδικές διασταυρώσεις για να υπάρξει ένας τελικός πίνακες που θα δοθεί στους ελεγκτές ώστε να αρχίσουν διεξοδικοί έλεγχοι.

Οι διασταυρώσεις αφορούν τη σύγκριση των ποσών του ΦΠΑ που καταβάλλονται κάθε μήνα από τις επιχειρήσεις.

Υπάρχουν υποψίες ότι αρκετές επιχειρήσεις ναι μεν υποβάλλουν κανονικά τις δηλώσεις ΦΠΑ προκειμένου να μην ελεγχθούν αλλά την ίδια στιγμή αποδίδουν πολύ μικρότερα ποσά.

«Θα ξεκινήσουμε στοχευμένους ελέγχους σε όσες επιχειρήσεις εμφανίζονται ξαφνικά να αποδίδουν ελάχιστο ΦΠΑ σε σχέση με πέρυσι» αναφέρει αρμόδιος παράγοντας του ΣΔΟΕ και επισημαίνει ότι το αυτόφωρο πλέον αποτελεί βασικό όπλο φορολογικής συμμόρφωσης.

Αξίζει να τονιστεί ότι το ΣΔΟΕ έχει ήδη προχωρήσει σε δύο συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτόφωρου για μη απόδοση ΦΠΑ. Μετά τη σύλληψη της ιδιοκτήτριας μεγάλης αλυσίδας ειδών ένδυσης από τη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη μεγαλέμπορος κρεάτων από το Άστρος. Τα ποσά ΦΠΑ που απέφυγαν να αποδώσουν στο Δημόσιο οι δύο παραπάνω φορολογούμενοι ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.