Πώς η «Daily Mail» συνδέει τις αλλαγές στις ένοπλες δυνάμεις

http://www.newsbeast.gr/files/temp/E40FC9B24A405A418B6A2BA439545985.jpgΤο γύρο του κόσμου κάνουν σήμερα οι εξελίξεις στην Ελλάδα ενώ οι πηχυαίοι τίτλοι όπως «Χάος», και «Κραχ» των  γαλλικών εφημερίδων αποτυπώνουν την εικόνα που έχει δημιουργηθεί στο εξωτερικό για την Ελλάδα και την επόμενη μέρα της Ευρώπης.

Η βρετανική «Daily Mail» αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι αγορές σημείωσαν κατακόρυφη πτώση σε όλο τον κόσμο, μετά την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού της Ελλάδας να προσφύγει σε δημοψήφισμα για την επικύρωση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου.

Οικονομολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούν ότι αν η Ελλάδα απορρίψει τη συμφωνία, η οποία θα συνεπαγόταν χρόνια λιτότητας, αυτομάτως θα θέσει σε κίνδυνο το μέλλον του ευρώ.

Αυτό θα δημιουργήσει ένα ντόμινο καθώς η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία είναι πιθανό να βυθιστούν σε μια βαθιά οικονομική κρίση, λόγω της αποτυχίας τους να τα βγάλουν πέρα με πανύψηλα τα χρέη τους.

Το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα χθες μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση, «τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη συμφωνία διάσωσης το συντομότερο δυνατόν», υποστηρίζοντας την πρόταση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αναφέρει η εφημερίδα.

Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στο ενιαίο νόμισμα και να αποδεχθεί τα σκληρά μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση δηλαδή τις περικοπές δαπανών και τις αυξήσεις φόρων, ή απλά να αρνηθεί να εξοφλήσει τις οφειλές της και να βγει έξω από το ευρώ.

Η αιφνιδιαστική απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την εκταμίευση της βοήθειας προς την Ελλάδα, έχει τρομοκρατήσει τους ευρωπαίους ηγέτες, με τη Γαλλία και τη Γερμανία να ζητούν συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό σήμερα στις Κάννες πριν τη Σύνοδο Κορυφής των G20.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι είναι ορατός ο φόβος πραξικοπήματος και γι’ αυτό το λόγο «ο Παπανδρέου προτίθεται να αποστρατεύσει τους επικεφαλής του του στρατού, ναυτικού και της αεροπορίας».

Όπως έγινε γνωστό, χθες απομακρύνθηκε ολόκληρη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Το ΚΥΣΕΑ έκανε δεκτές τις προτάσεις του υπουργού Άμυνας για την αντικατάσταση της ηγεσίας και των τεσσάρων Γενικών Επιτελείων, σε μια σπάνια απόφαση να αλλάζουν ταυτόχρονα όλοι οι αρχηγοί. Με την εισήγηση του κ. Μπεγλίτη αποστρατεύονται οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος, Ι. Γιάγκος, ΓΕΣ, αντιστράτηγος Φράγκος Φραγκούλης, ΓΕΝ αντιναύαρχος Δ. Ελευσινιώτης και ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ι. Κλόκοζας.

Καταλήγοντας η εφημερίδα αναφέρει ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης την Παρασκευή, η οποία είναι πιθανό να χαθεί . Μια προσωρινή κυβέρνηση στη συνέχεια θα διοριστεί πριν την διεξαγωγή νέων εκλογών.

Νewsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.