Αποτράπηκε στο παρά πέντε ληστεία σε βάρος πιστωτικού καταστήματος

Συνελήφθησαν την Τρίτη (1-11-2011) το μεσημέρι,  στα Γρεβενά από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γρεβενών, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών, δύο ημεδαποί 27 και 54 ετών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

 

Ειδικότερα χθες το πρωί, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γρεβενών, εντόπισαν κοντά σε πιστωτικό κατάστημα, στην πόλη των Γρεβενών, ύποπτο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες. Στη συνέχεια αυτοί προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Γρεβενών, όπου μετά από επισταμένες έρευνες προέκυψε ότι, είχαν ενωθεί με σκοπό να διαπράξουν αξιόποινη πράξη και ειδικότερα, να αφαιρέσουν χρήματα από το προαναφερόμενο πιστωτικό κατάστημα.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε, ακολούθως στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

δύο (2) ζευγάρια γάντια

δύο (2) καπέλα

διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια, βαριοπούλες, μεταλλικοί τροχοί, μεταλλική σκύλα, καλέμια κλπ.) και

δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Περαιτέρω προέκυψε ότι, ο μεν 54χρονος κατά το παρελθόν έχει διαπράξει σωρεία παρόμοιων εγκλημάτων σε βάρος πιστωτικών καταστημάτων, σε περιοχές της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, αποκομίζοντας συνολικά λεία  40.000.000 δραχμών, ενώ έχει καταδικαστεί και για υποθέσεις ναρκωτικών, όπλων και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ο δε 27χρονος, έχει κατηγορηθεί για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Γρεβενών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.