Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στα Γρεβενά

Νοεμβρίου 2nd, 2011 by Χρήστος Μίμης

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι…

Οι αποφάσεις τρόικας και κυβέρνησης τη βδομάδα που πέρασε προδιαγράφουν έναν μόνιμο βαρύ χειμώνα για τα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων. Η απόφασή τους «κουρεύει» κατά 50% τα αποθεματικά των Ταμείων που ήταν τοποθετημένα σε κρατικούς τίτλους και οι απώλειές τους υπολογίζονται στα 26 δισ. ευρώ. Το «κούρεμα» των κρατικών ομολόγων και αυτών που είχαν τα Ταμεία οδηγεί στην οριστική χρεοκοπία τους, στη λεηλασία και του τελευταίου ευρώ που έχει απομείνει από τις εισφορές των εργαζομένων. Σηματοδοτούν μια νέα επέλαση στις συντάξεις, στις παροχές Υγείας, στις υπηρεσίες Πρόνοιας που δίνονταν μέσω των ασφαλιστικών ταμείων. Η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας σήκωσε το πιστόλι, όπλισε σημάδεψε ξανά την εργατική τάξη και έδωσε τη χαριστική βολή στα Ταμεία και τις συντάξεις.

Αυτή είναι η πραγματικότητα, όσο και αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί με απύθμενο θράσος να εξαπατήσει τους εργαζόμενους, να κρύψει τις καταστροφικές συνέπειες των αποφάσεών της για τη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση. Καμιά εμπιστοσύνη στα ψέματά της, καμιά πίστη στα κυνικά επιχειρήματά της και την αναπαραγωγή τους από τα «παπαγαλάκια» της στα ΜΜΕ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ 2011 ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΣΤΙΣ 6:00 μμ

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι

Τα Ασφαλιστικά Ταμεία, και μέσω αυτών οι εργαζόμενοι, πλήρωσαν τη μεταπολεμική ανάπτυξη του καπιταλισμού στην Ελλάδα. Πλήρωσαν για να στήσουν οι καπιταλιστές με δανεικά και αγύριστα επιχειρήσεις, τράπεζες, καράβια. Πλήρωσαν το χρηματιστηριακό τζόγο, στον οποίο έριξαν τον ιδρώτα του εργάτη, για να έχουν ρευστό οι επιχειρήσεις. Πλήρωσαν το χρηματιστηριακό παροξυσμό των δομημένων ομολόγων. Πλήρωσαν κάθε είδους απάτη μέσα και έξω από τους ναούς του τζόγου. Πληρώνουν και τώρα με το «κούρεμα» των κρατικών ομολόγων. Τα Ασφαλιστικά Ταμεία, και μέσω αυτών οι εργαζόμενοι, πλήρωσαν την ανάπτυξή τους, πληρώνουν και την κρίση τους, που έφερε η ανάπτυξή τους.

Η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας μαζί με την τρόικα, παρεμβαίνουν και διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό.

Το «κούρεμα» των αποθεματικών των Ταμείων, σημαίνει

ü νέο «κούρεμα» στις συντάξεις. «Κούρεμα» στις παροχές Υγείας,

ü «κούρεμα» στις υπηρεσίες Πρόνοιας.

ü σημαίνει ακόμα πιο φτωχούς συνταξιούχους, ακόμα περισσότερα βάσανα για όλο το λαό.

Γι’ αυτό η υπεράσπιση της περιουσίας των Ταμείων τίθεται σήμερα επιτακτικά. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να το αφήσουν να περάσει. Απαιτείται κινητοποίηση και αγώνας να αποτραπεί η νέα ληστεία των Ταμείων, να αποτραπεί η νέα επέλαση στις συντάξεις που βρίσκεται επί θύραις.

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι

Το σχέδιο που εκτελούν κυβέρνηση – ΕΕ είναι πια ολοφάνερο. Δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά όλες τις χώρες. Έχουν στόχο να αντικαταστήσουν τις συντάξεις με επιδόματα απόλυτης εξαθλίωσης 300€, εξαναγκάζοντας τους εργαζόμενους να αναζητούν δουλειά έως τα βαθιά γεράματα. Δραματικές θα είναι οι επιπτώσεις στις παροχές Υγείας και Πρόνοιας, σε βαθμό εξαφάνισης. Την υλοποίηση αυτών των στόχων απαιτεί η ανταγωνιστικότητα και η υψηλή κερδοφορία των μονοπωλίων.

Αυτόν τον εφιάλτη ο λαός δεν μπορεί και δεν πρέπει να τον αποδεχθεί.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ – ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.

Να εμποδίσουμε το νέο αντεργατικό έγκλημα.

Να καλυφθούν από την κυβέρνηση παλιές και νέες απώλειες των Ταμείων στο 100%.

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ.

 

This entry was posted on Τετάρτη, Νοεμβρίου 2nd, 2011 at 11:07 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply