Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μια νύχτα στο μουσείο με υπνόσακο και παντόφλες

2 Νοεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Μια πρωτότυπη… διανυκτέρευση οργανώνεται στη Θεσσαλονίκη

Μια νύχτα στο μουσείο με υπνόσακο και παντόφλεςΥπνόσακοι, παντοφλίτσες και οδοντόκρεμα. Τα απαραίτητα για μια νύχτα στο μουσείο, για την ακρίβεια μάλιστα σε δέκα μουσεία της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της πρωτότυπης δράσης «Διανυκτέρευση στο Μουσείο», που απευθύνεται σε παιδιά και θα πραγματοποιηθεί για δύο μήνες (Νοέμβριο _ Δεκέμβριο). Το πρόγραμμα οργανώνεται από Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας & Τουρισμού της Θεσσαλονίκης, θα αρχίζει στις 7 το βράδυ και θα ολοκληρώνεται το επόμενο πρωί. Κατά την παραμονή τους τα παιδιά θα ξεναγηθούν στους χώρους των μουσείων και θα απασχοληθούν με εκπαιδευτικά προγράμματα από εξειδικευμένο προσωπικό.

Τα παιδιά που θα πάρουν μέρος πρέπει να είναι από 8 έως 12 ετών και θα πρέπει να έχουν μαζί τους υπνόσακο, μαξιλάρι, φακό, παντόφλες, ζεστά και άνετα ρούχα ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, θα προσφερθούν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στα παιδιά, βραδινά σνακ και πρωινό, οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα.

Οι διανυκτερεύσεις θα πραγματοποιηθούν: Στις 4 Νοεμβρίου στο Ολυμπιακό Μουσείο και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στις 18 στο Αρχαιολογικό, στο Πολεμικό και στο Μουσείο των Σιδηροδρόμων, στις 2 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, στο Λαογραφικό και Εθνολογικό και στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στις 16 στο Μουσείο Φωτογραφίας και στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α. Π. Θ. Να σημειωθεί άλλωστε ότι το πρόγραμμα γίνεται για δεύτερη φορά εφέτος μετά από την πρώτη επιτυχημένη οργάνωσή του τον περασμένο Μάιο.

 

Μαρία Θερμού

This entry was posted on Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου, 2011 at 22:47 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply