Ξεπέρασαν τους 100.000 οι άνεργοι που προστέθηκαν στους καταλόγους του ΟΑΕΔ εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία για το μήνα Σεπτέμβριο οι άνεργοι έφτασαν τους 774.059, έναντι 763.295 τον Αύγουστο

Τα συνδικάτα κάνουν δυσοίωνες προβλέψεις για το χειμώνα ανεβάζοντας τον αριθμό των ανέργων πάνω από το 1 εκατομμύριο ανθρώπους. Την ίδια ώρα με το πολυνομοσχέδιο παγώνει η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων μέχρι τη λήξη τού μεσοπρόθεσμου πλαισίου δηλαδή μέχρι το τέλος του 2014, ενώ τον βασικό ρόλο στη διαμόρφωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας θα έχουν πλέον οι επιχειρησιακές συμβάσεις.

Τις συμβάσεις αυτές θα μπορούν να τις υπογράφουν τα 3/5 των εργαζομένων σε μια επιχείρηση με τον εργοδότη. Αυτό θα ισχύει και στις μικρές επιχειρήσεις, που απασχολούν κάτω από 20 άτομα. Το ΙΝΕ -ΓΣΕΕ εκτιμά ότι με τη νέα αυτή ρύθμιση οι μισθοί θα μειωθούν έως και 20% και επισημαίνει ότι ακόμη και σε μια επιχείρηση 5 ατόμων εάν συμφωνήσουν οι 3 εργαζόμενοι θα μπορούν να συστήσουν ένωση προσώπων και να υπογράψουν επιχειρησιακή σύμβαση με μειώσεις μισθών.

 

MEGATV

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.