Η μητέρα απασχολεί έντονα την πολιτική επικαιρότητα τα τελευταία δύο χρόνια και πρόσφατα έγινε το πρόσωπο της ημέρας, αφού διεγράφη (με συνοπτικές διαδικασίες) από το ΠΑΣΟΚ, επειδή αρνήθηκε να ψηφίσει το άρθρο 37 του επίμαχου πολυνομοσχεδίου, που αφορούσε τις εργασιακές σχέσεις. Η θυγατέρα πρόκειται στο άμεσο μέλλον να απασχολήσει κι εκείνη την επικαιρότητα, πλην όμως την καλλιτεχνική, καθώς ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο της στο σανίδι, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση μιας οικογένειας που βγάζει πολιτικούς και καλλιτέχνες. Στις 14 Ιανουαρίου του 2012 η Λούκα Κατσέλη θα βρεθεί στο Θέατρο του Νέου Κόσμου για να χειροκροτήσει την κόρη της Αμαλία Αρσένη, η οποία θα κάνει εκεί πρεμιέρα με την παράσταση «Στάλερχοφ», γραμμένη -κατά τραγική ειρωνεία- από την πένα Γερμανού συγγραφέα.

Εγγονή του σκηνοθέτη Πέλου Κατσέλη και της ηθοποιού Αλέκας Κατσέλη, καθώς και ανιψιά της επίσης ηθοποιού (και πρώην πολιτικού) Νόρας Κατσέλη, η 21χρονη Αμαλία δεν γινόταν να μην… πέσει κάτω από τη μηλιά! Εξάλλου, ακόμη και η μητέρα της σπούδασε θέατρο παράλληλα με τα οικονομικά. Μεγαλώνοντας στους κόλπους αυτής της οικογένειας, η νεαρή Αρσένη δέχτηκε από νωρίς πολλά καλλιτεχνικά ερεθίσματα, γεγονός που την οδήγησε στην απόφασή της να σταδιοδρομήσει στον χώρο της υποκριτικής προτού ακόμη τελειώσει το γυμνάσιο. Αλλωστε, η πολιτική ως εναλλακτική επαγγελματική επιλογή την απώθησε -ομοίως- πολύ νωρίς. Την εποχή που φοιτούσε στο δημοτικό, ο πατέρας της Γεράσιμος Αρσένης ήταν υπουργός Παιδείας και οι μεταρρυθμίσεις που είχε προωθήσει τότε είχαν προκαλέσει κύμα αντιδράσεων και καταλήψεων. «Ξέρετε τι είναι να πηγαίνω στη γ΄ δημοτικού, να γυρίζω από το σχολείο, να ανοίγω την τηλεόραση και να βλέπω να καίνε το ομοίωμα του πατέρα μου;» έχει πει η ίδια σε μια από τις λίγες συνεντεύξεις της.

Αν και μικρή στην ηλικία, η Αμαλία έχει ήδη στο βιογραφικό της ένα πτυχίο κλασικού θεάτρου από το London Academy of Music και τώρα συνεχίζει ακάθεκτη για το δεύτερο, πέραν του Ατλαντικού. Στο Smith College της Μασαχουσέτης σπουδάζει θέατρο και κινηματογράφο τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτές τις σπουδές διέκοψε πριν από μερικούς μήνες, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη των καθηγητών της, για να επιστρέψει στην Ελλάδα και να παίξει στην παράσταση «Στάλερχοφ». Γραμμένο το 1971, το έργο του Γερμανού Φραντς Χάβερ Κρετς αποτελεί σταθερή αξία στο ρεπερτόριο των ευρωπαϊκών θεάτρων και θεωρήθηκε από την κόρη της Λούκας και του Γεράσιμου μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μετρήσει τις δυνάμεις της στο σανίδι. Αφού πέρασε από ακρόαση, κέρδισε τον ρόλο ενός 14χρονου κοριτσιού που πάσχει από νοητική στέρηση, και πλέον η ηθοποιός βρίσκεται σε πρόβες με τους συμπρωταγωνιστές της.

Τα «μυστικά» ενός χωριού στη Βαβαρία

Πλην της Αμαλίας, στους άλλους ρόλους της παράστασης θα δούμε τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, τον Μάνο Βακούση και τη Μαρία Καλλιμάνη. H υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται σε ένα χωριό της Βαβαρίας και παρακολουθεί τέσσερα πρόσωπα. Ο πατέρας είναι το αφεντικό μιας μικρής φάρμας, στην οποία ζει με τη γυναίκα του και την ανήλικη κόρη τους, ένα κορίτσι με προβλήματα όρασης και μαθησιακές δυσκολίες. Στη φάρμα ζει κι ένας εποχικός εργάτης που κοντεύει να βγει στη σύνταξη, ο οποίος αναπτύσσει τελικά μια παράξενη ερωτική σχέση τρυφερότητας και κακοποίησης με το κορίτσι· μια σχέση που θα έρθει στο φως όταν η μικρή μείνει έγκυος. Τη σκηνοθεσία του έργου έχει αναλάβει ο ιδιοκτήτης του Θεάτρου του Νέου Κόσμου και γνωστός ηθοποιός Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο οποίος πίστεψε αμέσως στις δυνατότητες της Αμαλίας. Λέγεται μάλιστα ότι η τελευταία έμαθε για την οντισιόν του «Στάλερχοφ» από τη φίλη της Γεωργιάννα Νταλάρα, κόρη του Γιώργου και της Αννας Νταλάρα, η οποία παντρεύτηκε το καλοκαίρι τον γιο του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, Μίλτο Σωτηριάδη.

Ηλίας Μαραβέγιας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.