Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καθαρό μπάνιο χωρίς κόπο

30 Οκτωβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Κόλπα που δεν παίρνουν χρόνο

Το μπάνιο, όπως και η κουζίνα, πρέπει να παραμένουν καθαρά. Όσον αφορά το μπάνιο, αν καθημερινά ακολουθήσετε συγκεκριμένη ρουτίνα και αποκτήσετε τις παρακάτω πολύ απλές συνήθειες, όταν θα έρθει η ώρα μία φορά την εβδομάδα να γίνει πιο σχολαστικό καθάρισμα, αυτό θα γίνει χωρίς ιδιαίτερο κόπο:

– Αφού χρησιμοποιηθεί ο νιπτήρας, αποκτήστε τη συνήθεια να τον σκουπίσετε αμέσως με μία πετσέτα… μία συνήθεια απλή που μπορείτε να την επιβάλλετε σε όλα τα μέλη της οικογένειας ή τους συγκάτοικους που μοιράζονται με σας το μπάνιο

– Αφού γίνει χρήση της τουαλέτας, σκουπίζετε με πανάκι ή χαρτί τουαλέτας. Κάπου στο μπάνιο,αν υπάρχει ξύδι ή οινόπνευμα, βρέξτε το χαρτί ή το πανί που θα χρησιμοποιήσετε, για να φύγουν και τα μικρόβια.

– Με τη βούρτσα που υπάρχει δίπλα στην τουαλέτα κάνουμε καθημερινά ένα γρήγορο βούρτσισμα εσωτερικά, σκέτο ή με ξύδι.

– Αν υπάρχει συρόμενη πόρτα ντουσιέρας ή μπανιέρας την σκουπίζετε με πανί για να μην μένουν οι λεκέδες από το νερό και τα άλατα και σκουπίζετε με πανί και στα σημεία που σύρεται η πόρτα για να μη μαζευτούν βρωμιές και μαγκώσει.

Αυτές είναι απλές καθημερινές συνήθειες, πού δεν παίρνουν χρόνο και θα κάνουν το μπάνιο να παραμένει πάντα καθαρό.

 

meacolpa.blogspot.com

This entry was posted on Κυριακή, 30 Οκτωβρίου, 2011 at 21:35 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply