Πώς θα «δανείζετε» σε φίλους το «κλειδί» του προφίλ σας

Νέα λειτουργία ανάκτησης λογαριασμού από το FacebookΑνακοινώθηκε μέσω μίας επίσημης ανάρτησης από το Facebook, ότι το κοινωνικό δίκτυο σχεδιάζει να δοκιμάσει μια μέθοδο αποκατάστασης λογαριασμού που χρησιμοποιεί έμπιστους φίλους για την παροχή πρόσβασης στο λογαριασμό Facebook κάποιου χρήστη.

Το σύστημα αυτό είναι παρόμοιο με το δανεισμό ενός κλειδιού του σπιτιού σας σε ένα γείτονα ή ένα φίλο, όταν φεύγετε για διακοπές ή επαγγελματικά ταξίδια. Οι φίλοι ενός χρήστη, θα μπορούν να τον βοηθήσουν να ανακτήσει την πρόσβαση στο λογαριασμό του, σε περίπτωση που εκείνος έχει ξεχάσει τον κωδικό του και δεν έχει πρόσβαση σε έναν λογαριασμό e-mail για reset. Οι χρήστες του Facebook μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών και πέντε φίλων εμπιστοσύνης για την ανάκτηση του λογαριασμού, στους οποίους θα χορηγηθεί ένας κωδικός μέσω e-mail μέσω του οποίου θα επανέλθει η πρόσβαση.

Η συγκεκριμένη λειτουργία (Trusted Friends) δεν πρόκειται να είναι υποχρεωτική για τους χρήστες του Facebook, αλλά μάλλον θα λειτουργήσει ως ένα προαιρετικό εργαλείο παρόμοιο με αυτό με τις ερωτήσεις ασφαλείας. Το Facebook παρέχει επίσης μια νέα μέθοδο για την πρόσβαση σε εφαρμογές μέσα ενός επιπλέον επιπέδου ασφάλειας. Ενώ η συντριπτική πλειονότητα των εφαρμογών απαιτούν από έναν χρήστη να συνδεθεί στο Facebook για να λειτουργήσουν, οι κωδικούς πρόσβασης για app μπορεί να χρησιμοποιηθούν κατά τη σύνδεση σε μια εφαρμογή εκτός του Facebook, όπως το Spotify ή το Skype. Για να ενεργοποιήσει αυτήν τη δυνατότητα για μια συγκεκριμένη εφαρμογή, ο χρήστης πηγαίνει στις ρυθμίσεις του λογαριασμού, κάνει κλικ στο σύνδεσμο καρτέλα Ασφάλειας και επιλέξει τις προτιμήσεις του στην περιοχή με τις εφαρμογές τρίτων.

Όλα αυτά γίνονται σε ένα πλαίσιο βελτίωσης της ασφάλειας των δεδομένων των χρηστών του Facebook και μάλιστα το δίκτυο έχει δώσει στη δημοσιότητα κάποια αρκετά σημαντικά νούμερα σχετικά με την μείωση των spam, με λιγότερο από το 4% του περιεχομένου στο περιεχόμενό του να είναι, και ο κίνδυνος σχετικά με τον λογαριασμού κάποιου από τους 750 εκατομμύρια χρήστες του να είναι λιγότερο από 0.06%.

www.proho.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.