Αρνητικά αξιολογούν στην πλειοψηφία τους οι πολίτες της αποφάσεις της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών αναφορικά με την ελληνική κρίση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kapa Research για το “Βήμα της Κυριακής”.

Γκάλοπ για τη δανειακή σύμβαση

Το 44% των ερωτηθέντων απαντά πως η απόφαση είναι αρνητική, και το 14,9% λέει πως είναι μάλλον αρνητική. Μάλλον θετικό κρίνει το αποτέλεσμα το 23,1% των ερωτηθέντων, ενώ 12,6% εκτιμούν ότι η απόφαση είναι θετική. Μόλις το 5,4% επιλέγουν την απάντηση “δεν γνωρίζω / δεν απαντώ”.

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τον τρόπο επικύρωσης της νέας δανειακής σύμβασης το 75,6% των ερωτηθέντων ζητά αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών και το 18,9% επικύρωση μόνο από την πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Οι πολίτες ζητούν όμως και δημοψήφισμα για την επικύρωση της σύμβασης σε ποσοστό 54,2%, ενώ το 40% των ερωτηθέντων κρίνει πως πρέπει να γίνει επικύρωση απλά από τη Βουλή. Στην ερώτηση “τι θα ψηφίζατε αν γινόταν δημοψήφισμα”, το 45,5% απαντά ότι θα ψήφιζε “κατά”, το 35,2% “υπέρ”, το 7,5% δηλώνει ότι δεν θα πάρει μέρος και το 11,8% επιλέγει την απάντηση “δεν ξέρω / δεν απαντώ”.

Προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να προκαλέσει το αποτέλεσμα για την πρόθεση ψήφου καθώς το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 14,7%, η Νέα Δημοκρατία 22,2%, το ΚΚΕ 9,1%, ο ΛΑΟΣ 6,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,1%, οι Οικολόγοι 3,4%, η Δημοκρατική Αριστερά 4,2%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,6%, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 1,8%, ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου φτάνει το 26,5%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.