Η έρευνα αποκαλύπτει ότι ο πρόωρος οργασμός στις γυναίκες μπορεί να προκαλέσει δυσφορία

Ο πρόωρος οργασμός στο σεξ είναι και γυναικείο πρόβλημαΔεν υποφέρουν μόνο οι άνδρες αλλά και οι γυναίκες από το πρόβλημα του πρόωρου οργασμού στο σεξ, υποστηρίζουν πoρτογάλοι επιστήμονες. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε 510 γυναίκες από ειδικούς του Νοσοκομείου Μαγκαλιάις Λέμος στην Πορτογαλία, ένα αρκετά υψηλό ποσοστό παρουσίαζε πρόωρο οργασμό με ιδιαίτερα ενοχλητικές επιπτώσεις στη σεξουαλική του ζωή.

Συγκεκριμένα, το 40% των γυναικών δήλωσε ότι έχει παρουσιάσει κάποια στιγμή στη ζωή του πρόωρο οργασμό ενώ το 3% ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι χρόνιο. Το σχετικό ερωτηματολόγιο, το οποίο συμπληρώθηκε από γυναίκες ηλικίας 18 έως 45 ετών, περιείχε ερωτήσεις σχετικά με τη συχνότητα των πρόωρων οργασμών, την έλλειψη ελέγχου στην επίτευξη του οργασμού και το αν αυτή η κατάσταση τούς προκαλούσε άγχος.

Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι το 40% των γυναικών είχε βιώσει οργασμό νωρίτερα από το επιθυμητό. «Για αυτή την ομάδα των γυναικών, ο πρόωρος οργασμός αποτελεί πρόβλημα. Πιστεύουμε ότι τους προκαλεί άγχος αντίστοιχα με τους άνδρες» σχολίασε ο επικεφαλής της έρευνας Σεραφίμ Καρβάλιο. Τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Sexologies, αποκαλύπτουν ότι ο πρόωρος οργασμός στις γυναίκες μπορεί να προκαλέσει δυσφορία τόσο στο άτομο που βιώνει το πρόβλημα όσο και στον σύντροφό του στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

«Τελειώνω πολύ γρήγορα, ενώ ο φίλος μου δεν προλαβαίνει, και αρχίζει να με ενοχλεί. Από τη στιγμή που φθάνω σε οργασμό, είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσω, η διάθεση αλλάζει, εκείνος δεν ευχαριστιέται και εγώ αισθάνομαι άσχημα για αυτό» είπε χαρακτηριστικά μία από τις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα.

Εκτός από τον πρόωρο οργασμό διαδεδομένο πρόβλημα μεταξύ των γυναικών είναι η έλλειψη ή η δυσκολία επίτευξης αυτού. Μία αμερικανική έρευνα του 2010 έδειξε ότι το 54% των γυναικών ηλικίας 18 έως 30 χρόνων δυσκολεύεται να επιτύχει οργασμό.

 

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.