Σε μυστική τοποθεσία, βαθιά μέσα στην έρημο έγινε η ταφή του 69χρονου πρώην ηγέτη της Λιβύης και του γιου του

Όσοι παρευρέθηκαν στην κηδεία ορκίστηκαν στο ίδιο το Κοράνι να μην αποκαλύψουν ποτέ που είναι ο τάφος του Καντάφι! Αδιευκρίνιστες άλλωστε παραμένουν και πολλές λεπτομέρειες για το πως ακριβώς πέθανε ο επί 42 χρόνια ηγέτης της Λιβύης και ο γιος του.

Ωστόσο, η εφημερίδα Gurdian έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο που δείχνει τον Μουαμάρ Καντάφι και τον Μουτασίμ Καντάφι του λίγες ώρες πριν την ταφή, σε μία επικήδεια τελετή. Πατέρας και γιος μέσα στο φέρετρο, τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο, μαζί με αυτό του πρώην υπουργού Άμυνας.

Στην επικήδεια προσευχή παραβρέθηκαν δύο ξαδέλφια του Καντάφι. Τρεις ιερωμένοι, οπαδοί του Μουάμαρ Καντάφι, προσευχήθηκαν και πραγματοποίησαν μια θρησκευτική τελετή.

Στη συνέχεια η σορός τους παραδόθηκε σε δύο πιστούς της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης, οι οποίοι ανέλαβαν τον ενταφιασμό τους. Τους πήραν από εκεί τα ξημερώματα, συνοδεία τεσσάρων ή πέντε στρατιωτικών οχημάτων.

Ο πατέρας και δύο γιοι του πρώην υπουργού Άμυνας ήταν παρόντες όταν παρελήφθησαν τα πτώματα.

Πριν τους θάψουν, οι σοροί τους τέθηκαν σε κοινή θεά, σκεπασμένες μέχρι τη μέση με κουβέρτες, μέσα σε ένα ψυγείο στη Μιζράτα.

Η οικογένεια του Μουάμαρ Καντάφι εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατά του ΝΑΤΟ για “εγκλήματα πολέμου” μετά το θάνατο στη Σύρτη του πρώην ηγέτη της Λιβύης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Μαρσέλ Σεκαλντί, Γάλλος δικηγόρος της οικογένειας.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι αιτία αυτού του θανάτου ήταν “το γεγονός ότι τα ελικόπτερα του ΝΑΤΟ άνοιξαν πυρ εναντίον της αυτοκινητοπομπής του Μουάμαρ Καντάφι, τον οποίο στη συνέχεια αποτέλειωσαν”. “Η εκούσια ανθρωποκτονία ορίζεται ως έγκλημα πολέμου από το άρθρο 8 του Καταστατικού της Ρώμης του ΔΠΔ”, συνέχισε ο Σεκαλντί.

“Ο φόνος του Καντάφι δείχνει πως τα κράτη μέλη δεν είχαν στόχο να προστατεύσουν τον πληθυσμό, αλλά να ανατρέψουν το καθεστώς”, τόνισε.

Η προσφυγή θα πρέπει να στρέφεται “εναντίον των εκτελεστικών οργάνων του ΝΑΤΟ που αποφάσισαν τους όρους της επέμβασης στη Λιβύη”, και οι ευθύνες θα πρέπει να φτάσουν ως τους αρχηγούς κρατών των χωρών του συνασπισμού, διευκρίνισε χωρίς να ξεκαθαρίσει όμως το πότε θα γίνει.

 

Newsit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.