Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης αντιδρά στην απόφαση του Υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου οι Δημοτικές Επιχειρήσεις να  χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης για την θέρμανση των χώρων στέγασής τους και ζητά από τον Υπουργό και τον Βουλευτή Γρεβενών να δώσουν λύση στο νέο «χαράτσι» που επιβαρύνει τους Ο.Τ.Α. και συνεπώς και το Δήμο Γρεβενών.

Με τη νέα του απόφαση ο Υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Βενιζέλος, δίνει ένα ακόμη σκληρό χτύπημα στην ήδη προβληματική λειτουργία των Καλλικρατικών Δήμων και των Δομών παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών προς τους Πολίτες.

Υποχρεώνει τις Δημόσιες και Δημοτικές Επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης για την θέρμανση των χώρων στέγασής τους, επιβαρύνοντας έτσι τα ήδη βεβαρημένα οικονομικά των Δήμων, οι οποίοι βιώνουν τη χειρότερη οικονομική «ύφεση» των τελευταίων ετών, λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης της χώρας και της αισθητής μείωσης των χρηματοδοτήσεων τους από το Κράτος.

Ο κ. Υπουργός προφανώς δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν περιοχές, όπως είναι η δική μας, όπου ο χειμώνας διαρκεί περίπου επτά (7) μήνες, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παίρνει αποφάσεις με τις οποίες μας αντιμετωπίζει όπως αντιμετωπίζει τις περιοχές με ήπιες κλιματολογικές συνθήκες και θερμοκρασίες.

Ο κ. Υπουργός προφανώς δεν γνωρίζει ότι αυτού του είδους οι αποφάσεις, εκτός του ότι δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία των Δημοτικών Επιχειρήσεων και των Δομών, οδηγούν πιθανόν στο κλείσιμό τους, δημιουργώντας νέες στρατιές ανέργων, αυξάνοντας τα ήδη αυξημένα ποσοστά της ανεργίας του Δήμου Γρεβενών.

Ως Δήμος Γρεβενών καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που καθημερινά αντιμετωπίζουμε.

Στη νέα απόφαση του Υπουργού λέμε όχι. Ζητούμε και απαιτούμε να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες του Δήμου μας.

Ζητούμε από τον κ. Υπουργό να μας δώσει λύσεις αντιμετώπισης των προβλημάτων που ο ίδιος δημιουργεί με τις αποφάσεις του.

Θέλουμε να μας απαντήσει με τι τρόπο θα πληρωθούν οι πρατηριούχοι με το νέο μέτρο όταν αρνούνται να προμηθεύσουν τους Δήμους με πετρέλαιο, λόγω έλλειψης χρημάτων;

Θέλουμε να μας απαντήσει ο κ. Υπουργός πως ο Δήμος Γρεβενών θα σηκώσει αυτό το νέο δυσβάσταχτο βάρος;

Δώστε μας λύσεις κύριε Υπουργέ και εμείς είμαστε πρόθυμοι να τις εφαρμόσουμε και επειδή λύσεις δεν υπάρχουν, ζητάμε την άρση της απόφασης.

Φυσικά τα ίδια ισχύουν και για τους ελεύθερους επαγγελματίες των Γρεβενών που έχουν την ατυχία να δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Δήμος Γρεβενών τους καλεί όλους βουλευτή, κυβέρνηση, φορείς να πούνε το δικό τους «ΟΧΙ» στα «άδικα μέτρα» για το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης.

Τέλος καλούμε τον κ. Βουλευτή Γρεβενών να υπερασπισθεί τα συμφέροντα του τόπου μας και να πάρει επιτέλους θέση.

 

Δημοσθένης Κουπτσίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.