Ο Μουκές Αμπάνι αρνείται να μπει αν ο χώρος δεν διευθετηθεί σύμφωνα με το Vastu Shastra

Δεν μπαίνει στο «παλάτι» του για λόγους... φενγκ σούιΤο «φτωχικό» του Μουκές Αμπάνι, του πλουσιότερου ανθρώπου της Ινδίας, τείνει να μετατραπεί σε ένα «Γεφύρι της Άρτας» αλά-ινδικά, αφού αυτός και η οικογένεια του δεν θέλουν πλέον να εγκατασταθούν για λόγους… φενγκ σούι!

Ο «Πύργος της Υπερβολής», όπως ονομάστηκε από τη Ινδικά και διεθνή ΜΜΕ, είναι έτοιμος προς κατοίκηση, αλλά ο κροίσος κ. Αμπάνι αρνείται να μπει αν ο χώρος και τα δωμάτια του 27οροφου οικοδομήματος δεν διευθετηθεί σύμφωνα με τους παραδοσιακούς ινδικούς κανόνες αρχιτεκτονικής και χωροθέτησης που επιβάλλει το Vastu Shastra (βαστού σάστρα) που φέρνουν καλή τύχη. Η μέθοδος αυτή, που μοιάζει με το φενγκ σούι, προσπαθεί να εναρμονίσει τη ροή της ενέργειας μέσα από την ισορροπία των 5 στοιχείων, των 7 χρωμάτων και των 12 καναλιών της βιοενέργειας.

Το πολυτελές κτίριο, το οποίο ονομάζεται Αντίλια, από το μυθικό νησί του Ατλαντικού Ωκεανού, έχει 173 μέτρα ύψος και συνολικό εμβαδόν 37.000 τ.µ. (ξεπερνάει σε έκταση ακόμη και τις Βερσαλλίες). Διαθέτει γυμναστήριο, εννέα ασανσέρ, αίθουσα σπα, αίθουσα χορού, πισίνα, κινηματογραφική αίθουσα 50 θέσεων, τρία ελικοδρόμια στην κορυφή του κτιρίου, γκαράζ 168 θέσεων, δωμάτια για την οικογένεια και το προσωπικό καθώς και ξενώνες, για τους οποίους φροντίζουν 600 υπάλληλοι. Οι κατασκευαστές του έχουν τοποθετήσει σε μεγάλο τμήμα του κτιρίου φυτά που απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία, ώστε οι εσωτερικοί χώροι να διατηρούνται ζεστοί τον χειμώνα και δροσεροί το καλοκαίρι.

Ο ουρανοξύστης, έργο των διάσημων αρχιτεκτονικών γραφείων Perkins + Will και Hirsch Bedner Associates, χτίστηκε σε κάτι λιγότερο από δύο χρόνια και κόστισε 700 εκατ. ευρώ. Όχι πως ο κ. Αμπάνι «πεινάει»: η προσωπική περιουσία του βασικού μετόχου του κολοσσιαίου επιχειρηματικού ομίλου Reliance Ιndustries, που δραστηριοποιείται στους τομείς του πετρελαίου, του λιανικού εμπορίου και της βιοτεχνολογίας, ανέρχεται στα 20 δισ. ευρώ. Κι όλα αυτά σε μια χώρα που εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.