Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα αντισυλληπτικά προστατεύουν από τον καρκίνο ωοθηκών

26 Οκτωβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Η προστασία διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα

Τα αντισυλληπτικά προστατεύουν από τον καρκίνο ωοθηκώνΟι γυναίκες που για τουλάχιστον δέκα χρόνια παίρνουν αντισυλληπτικά έχουν σχεδόν τις μισές πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο των ωοθηκών, σύμφωνα με μία νέα επιστημονική έρευνα, στην οποία συμμετείχαν και Έλληνες ερευνητές.

Οι ερευνητές συμπέραναν ότι μετά το αντισυλληπτικό χάπι που μειώνει κατά 45% τον κίνδυνο, ο δεύτερος πιο σημαντικός προστατευτικός παράγοντας κατά της συγκεκριμένης μορφής γυναικολογικού καρκίνου είναι να μείνει μια γυναίκα έγκυος, κάτι που μειώνει τον κίνδυνο κατά 29% σε σχέση με όσες δεν έμειναν ποτέ έγκυες.

Όσο πιο μεγάλη είναι η οικογένεια μιας γυναίκας, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα για καρκίνο των ωοθηκών, καθώς κάθε έξτρα παιδί μειώνει τον κίνδυνο κατά 8%.

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι το πόσο μεγάλη προστασία θα προσφέρει τελικά το αντισυλληπτικό χάπι, μπορεί να διαφέρει σημαντικά από γυναίκα σε γυναίκα, καθώς υπεισέρχονται και γενετικοί παράγοντες, από τους οποίους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό ο κίνδυνος κάθε μιας ξεχωριστής περίπτωσης.

Όπως και με τις άλλες μορφές καρκίνου, ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου αυξάνει με την ηλικία και στις περισσότερες περιπτώσεις εμφανίζεται στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

Στη νέα έρευνα συμμετείχαν η Α.Τριχοπούλου της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών και ο Κ.Τσιλίδης της μονάδας επιδημιολογίας καρκίνου του Τμήματος Κλινικής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου, 2011 at 17:14 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply