Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

“610 χιλιόμετρα με 33 αναπνοές” – Ποδηλατοδρομία από τη Φλώρινα στην Αθήνα

25 Οκτωβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

610 χιλιόμετρα θα διανύσει με το ποδήλατό του ο Σπύρος Καρατζούλης, ο οποίος θα ξεκινήσει από την ακριτική Φλώρινα με προορισμό την Αθήνα προκειμένου να προβάλλει το πρόβλημα στέγασης των 33 παιδιών του Ειδικού Σχολείου Φλώρινας

Στη Φλώρινα, αναφέρει ο κ. Καρατζούλης, υπάρχουν 33 παιδιά με ειδικές ανάγκες τα οποία φιλοξενούνται σε τρεις μόνο αίθουσες στο κτίριο του επαγγελματικού λυκείου (ΕΠΑ.Λ) Φλώρινας, αντιμετωπίζοντας ελλείψεις αιθουσών, ειδικού εξοπλισμού και εξειδικευμένου προσωπικού.

Ο κ. Καρατζούλης δημοσιοποιώντας την προσπάθεια που ξεκινά για να προβάλει το συγκεκριμένο πρόβλημα αναφέρει:
«Ο λόγος που με ωθεί να πραγματοποιήσω αυτό το ταξίδι, είναι η έλλειψη ειδικού σχολείου στη Φλώρινα, για τα 33 παιδιά με ειδικές ανάγκες, ηλικίας από 14 έως 28 χρονών. Τα παιδιά αυτά, φιλοξενούνται σε τρεις μόνο αίθουσες στο κτίριο του ΕΠΑ.Λ, αντιμετωπίζοντας ελλείψεις αιθουσών, ειδικού εξοπλισμού και εξειδικευμένου προσωπικού. Θέλοντας να προβάλλω το πρόβλημα, και να φωνάξω γι’ αυτούς που δεν μπορούν να φωνάξουν από μόνοι τους, θα ποδηλατήσω 610 χιλιόμετρα ως την Αθήνα, τα οποία θα καλυφθούν μέσα σε 48 ώρες. Θα είμαι μόνος, χωρίς συνοδεία και θα διανυκτερεύσω στο δρόμο.
Πρώτη στάση θα είναι η περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, στην Κοζάνη, όπου θα επιδώσω έγγραφη διαμαρτυρία στον Περιφερειάρχη κ. Δακή. Τελικός προορισμός το Υπουργείο Παιδείας, όπου και θα επιδώσω το ίδιο έγγραφο στην Υπουργό κ. Διαμαντοπούλου.
Στο ταξίδι αυτό θα περάσω από Πτολεμαίδα, Κοζάνη, Γρεβενά, Καλαμπάκα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λαμία, Θήβα, Ελευσίνα για να καταλήξω στην Αθήνα με την ελπίδα κάποιοι να με ακούσουν, κάτι να αλλάξει”…

karatzoulis.blogspot.com
Υ.Γ. Το ιστολόγιο μου είναι ενημερωμένο για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε καθώς και για την διαδρομή που θα ακολουθήσω».

This entry was posted on Τρίτη, 25 Οκτωβρίου, 2011 at 11:29 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply