Δεν το πετάτε στα σκουπίδια!

Τρεις τρόποι για να «ξαλμυρίσετε» το φαγητόΑν είστε αρχάρια νοικοκυρά και σας έπεσε παραπάνω αλάτι στο φαγητό δεν υπάρχει λόγος να το πετάξετε στα σκουπίδια.

Υπάρχουν κάποια μυστικά με τα οποία θα «σώσετε» το φαγητό σας έστω και την τελευταία στιγμή.

Μπορείτε να ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα που μαγειρεύετε ένα κομμάτι ξερό ψωμί και να το αφήσετε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια το αφαιρείτε και το πετάτε ενώ προσθέτετε λίγο νερό. Με αυτόν τον τρόπο θα απορροφηθεί μεγάλη ποσότητα αλατιού.

Αν δεν έχετε ξερό ψωμί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια καθαρισμένη πατάτα. Την βγάζετε αφού τελειώσει το μαγείρεμα ενώ αν προσθέσετε δυο πατάτες το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο.

Η ιδιότητα αυτή της πατάτας και του ψωμιού οφείλεται στο άμυλο που περιέχουν, το οποίο έχει την ιδιότητα να απορροφά κατά το βράσιμο μέρος των υγρών, οπότε μαζί με το νερό «δεσμεύεται» και μέρος του αλατιού.

Ένας ακόμη τρόπος για να αφαιρέσετε το περίσσιο αλάτι είναι να προσθέσετε λίγη ζάχαρη στο φαγητό αφού η γλυκιά της γεύση θα έρθει σε αντιπαράθεση με την αλμυρή και θα υην περιορίσει σε μεγάλο βαθμό.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.